Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FILM MED A7S - NORRKÖPING BY NIGHT

*

Nån gång måste man ju prova. A7S:en köpte jag ju för att fota med, men är det nånting den ska vara bra på är det film, alltså måste jag prova. För några veckor sen var jag i Norrköping och tog lite kvällsbilder, några har jag haft med i tidigare bloggar. Då gjorde jag också några försök med filmsekvenser på 1 1/2 minut och först nu har jag tittat på dom, och jag som är helt ovan blev förvånad över kvaliteten och närvarokänslan. Först håller jag kameran för hand men så ställer jag den på en stenpelare och bara filmar gatulivet kvällstid, med standardoptiken 24-70/4 och ISO 6400. Innehållsmässigt säkert helt ointressanta men som första försök ger det mig mersmak att prova i lite mer meningsfulla sammanhang. Tom ljudet är hyfsat, jag har varit ute och gått i kvällskylan och blev lite snorig, det hörs, har ni ljud på får ni stå ut med det.

*

*

*

*

Inlagt 2014-12-13 17:10 | Läst 2144 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det är lite kul att filma och det är samtidig en helt annan gren än stillbildsfoto.Man får mer än känsla av att ha varit där men samtidigt så är det på nåt märkligt sett enklare att fästa en stillbild :-)

Trevlig kväll!

mvh Tommy
Svar från Khalad 2014-12-13 22:30
Det här är första försöket för att se att det går (att jag fattar). Kommer nog prova ngt mer på "riktigt"/ Björn T
I mina krokar å allt... :)
Ser ju väldigt bra ut kvalitetsmässigt...kul!

/ Lena
Svar från Khalad 2014-12-13 22:30
Tack Lena!/ Björn T
Ser ju väldigt bra ut med tanke på ISO. Den andra filmen verkar dock inte finnas i HD, eller är det jag som inte hittar?
Svar från Khalad 2014-12-13 22:29
Tack för kommentaren Anders. Har aldrig haft Vimeo förut, skapade kontot idag, sa jag kan det inte. Gick in direkt och kollade och det verkar som att den andra inte finns i HD som du säger. Gjorde väl ngt fel när jag laddade upp den, minns jag rätt sa en dialogruta att den var filmad i 1080 men för större objekt väljs 720 om jag inte gör ngt vilket jag inte gjorde och jag tror den andra är lite längre än den första.