Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SILVER BOY

***

Silver Boy finns i Örebro

***

Inlagt 2015-02-02 13:11 | Läst 3413 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Oj ,en bild, som kraftigt avviker från det du precis har visat men ändå inte. Rent och avskalat men svårläst. Vad är det jag ser? En silverfärgad staty eller en försilvrad ung man? Eller kanske rentav resultatet av lite lek i ett bildbehandlingsprogram? Jag vet inte heller vad jag ska säga om bilden. Dekorativ men den säger mig just ingenting. Den förmedlar inga känslor, väcker inga frågor, är möjligen ett förstelnat tidsdokument. Jag tittar på den unge mannens nedböjda huvud, tycker mig se uppdragna mungipor. Är han nöjd med sitt åk eller väntar han på sin tur? Men han engagerar mig inte. Min enda fråga blir: Vad menar du?
Eva
Svar från Khalad 2015-02-02 19:01
Det är roligt att läsa dina kommentarer, du träffar nästan alltid rätt på något sätt! Du vet inte vad du ska säga om bilden? Inte jag heller! Nästan alltid har jag ett syfte med, eller rättare sagt, har jag en egen känsla i bilderna som jag försöker förmedla. Där här statyn, gissningsvis aluminium, sprang jag på i Örebro i mitten av december. Sen dess har jag varit inne på bilden flera gånger och gjort några varianter, men har inte gått vidare för den säger mig inget!
Precis som du säger, den väcker inga känslor, den ställer inga frågor. Så igår tänkte jag, något "måste" jag göra med den, den är åtminstone lite dekorativ, jag lägger in den på FS-bloggen. Och så gjorde jag det, utan känslor. Tack för påminnelsen! Din kommentar glädjer mig, för den betyder egentligen att det kanske ändå märks när det finn något slags känsla bakom! Tack!
Tittat en stund på din silvriga pojke. Förstorat och sett vilken skillnad på kvalité det gör.
Något säger mig att det är en staty, fast det var mest skosnörena som skvallrade om det.
Jag kanske har fel. Men hur som helst så fick du mig att stanna till i bildflödet här på sidan och titta lite längre.
Fundera lite på varför det blev en staty av killen, naturtrogen är den i alla fall.
Svar från Khalad 2015-02-02 20:12
En staty är det, fanns i Örebro, men jag vet inget om den. Gissar att den är tillverkad i aluminium, ganska blank som den var: Tack för din kommentar!/ Björn T
Denna kille har jag hälsat på många gånger. ;) Han sitter stadigt i Stadsparken, Örebro och just nu fryser han nog. Stiligt fotat och bildbehandlat. :)
Svar från Khalad 2015-02-02 20:13
Tack för det Susanne! Jag vet inget om historien bakom den, tyckte bara den såg dekorativ ut, något du kan säga om den? / Björn T
En kraftfull bild på den läckra statyn, fint! LO
Svar från Khalad 2015-04-13 12:07
Stort tack L!/ Björn T