Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TV, DAVID ATTENBOROUGH OCH PRESIDENT OBAMA. OCH MINOLTAS 85/1,4

***

För någon timme sen slutade programmet med samtalet mellan David Attenborough och president Obama, ett samtal i Vita huset dit Obama bjudit in den 89-åriga Attenborough. Programmet handlade förstås om naturen och vår jord. Mycket intressant. Undrar om Putin har samma naturintresse som Obama?   

*

Och var hittade jag nu detta fina program? I Kunskapskanalen förstås! Jag hittar allt färre program som jag finner sevärda i dom "vanliga" kanalerna. Sport och totalt meningslösa tävlingar, Bonde söker fru och reklam från spelföretag dränker kanalerna. Här i Korsheden har jag dessutom bara 1:an, 2:an och 4:an att leta på så det spar tid, snabbt över till Kunskapskanalen. Jag har inget emot att se ett sportprogram ibland men sport fyller ju en stor del av vanliga kanaler också, förutom att det (lär) finnas särskilda sportkanaler  också :-) . Som sagt, gärna en bra match ibland eller några utförsåk tex men förhandsförväntningar, analyser och eftersnack är ju bara så dödande tråkigt.

*

När jag nu har gnölat en stund om tv-programmen får det bli en naturbild igen. Jag behöver inte ens ta mig ut i naturen, är jag i Korsheden åker jag ju in och köper en tidning i Söderbärke varje morgon, kiosken öppnar 9. Och då kan jag stanna till vid bron över Barken. Där skulle jag kunna ta en bild varje morgon och nöja mig med det, ljuset är olika varenda dag, det räcker för en blogg. Och Minoltas 85/1,4 har suttit på nu i flera veckor, en synnerligen kompetent klassiker som inte väger sådär som dom mest moderna gör. 

*

Snart är året slut! Det som ska bli gjort 2015 är det alltså bråttom med!

***

Inlagt 2015-12-30 22:35 | Läst 5232 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
He he, jag delar ditt 'ointresse' för allt skräp som finns på så många Tv-kanaler! Det är rätt många år sen jag valde bort en massa extrakanaler, upptäckte att jag har fullt sjå att hinna se det jag vill på TV 1 & 2, och någon enstaka gång på TV 4.. Men jag håller med dig om Kunskapskanalen, den överraskar ofta! Även 'ansiktsboken' har jag valt att inte gå med i eller ansluta mig till, eller vad det nu heter..? Folk som är anslutna verkar ofta vara osunt stressade av att vara ständigt uppkopplade, hur bra är det? Däremot sätter jag mig gärna framför en 'riktig' dator och surfar eller hanterar bilder när jag har tid hemma, helt utan stress!

Fin vinterbild återigen, naturen bjuder på svartvitt..
Hälsn!
Svar från Khalad 2015-12-31 10:22
Tack Jan, önskar dig en fin nyårskväll!/ Björn T
Sport tittar jag aldrig på nu för tiden. Möjligen landslagsspel i fotboll men annars bryr jag mig inte. Alla fuskar ju, och det har de gjort i decennier, då kvittar det. Nyheter, kulturprogram, Leif GW och kunskapskanalen är vad som gäller för mig. Men naturligtvis en hel del film också, ett bra drama kan jag leva på i flera dagar. Exakt samma landskap kan se helt olika ut beroende på årstiden, tid på dagen, ljuset och andra inslag i naturen. En ljus fin bild du bjöd på idag.
Svar från Khalad 2015-12-31 10:25
Tack Ingemar, precis som du säger så finns det en del, just nyheter och en del kultur, jag gillar också naturprogram. Och väldigt gärna en bra film.Önskar dig en festlig nyårskväll!/ Björn T
Trevlig bild - men sjöfåglarna som flyr tyckte väl att det var en suspekt gubbe!
TV är ju ett kapitel för sig. Just nu står det och väger om jag skall säga upp min TV-licens. Dessvärre har ju även Kunskapskanalen degenererat kraftigt. Mest repriser - och det kan till och med förekomma att det dyker upp en realityserie av såpakaraktär!
Svar från Khalad 2015-12-31 10:28
Tack Peter! Jo, dom var precis nedanför bron så dom drog sig såklart längre bort, jag smög ju inte precis i buskarna. Önskar dig ett fint nyårsfirande i kväll!/ Björn T
Har också upptäckt det programmet som alltid har något jag lär mig nytt av..
underbar naturbild som Obama skulle gilla; skicka den till honom.
Gun-Inger
Svar från Khalad 2015-12-31 21:03
Bra idé GIA, det borde jag göra :-) Tack!/ Björn T