Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

(O)MÖJLIGT FOTOVÄDER?

***

Strålande sol, blå himmel och åtta grader varmt, underbart väder att vara ute och fota i. Men vänta, fota gick ju nästan inte alls, och det där med blå himmel det berodde helt åt vilket håll jag såg. Inte för att det var molnigt, men disigt. Mot solen bara ljust blågrått, från solen rätt blå himmel. Men det är ju motljus som gör landskapsbilderna tycker jag. Men idag blir allting halvsuddigt och utan kontraster. Och det är inget skoj att lägga på allt i LR i efterhand, så håll till godo

*

*

*

***

Inlagt 2016-02-07 14:15 | Läst 1767 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Första bilden är ju helt OK men det är mycket motivet som gör det. Den där vägen är så fint slingrig. Hos oss var det strålande sol och jag fick testa vårt nya kamerahus med lite bättre ljus än vi haft möjlighet till hittills. Insåg att jag nog kanske varit lite för kritisk fram tills jag såg bilderna jag fick idag. Resultatet kommer väl i en senare blogg.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-02-07 22:00
Tack Lena! Ska bli roligt att se resultatet från det nya huset!/ Björn T
Hej Björn - Jag gillar båda bilderna. Det var hur det såg ut. Men om det så annorlunda utt efter din uppfattning / fantasi finns det väl inget fel med att "pynte" lite på resultatet.
Det är jo den friheten vi har som "konstnärer" finns det någon som säger :-) Och så blir det en bild och inte ett fotografi :-)
Med foto hälsning från Erik.
Svar från Khalad 2016-02-07 22:02
Tack Erik! Jag tycker också bilderna är helt ok men det är ändå påtagligt hur mkt diset påverkar både skärpa och konttrast/ Björn T
Jag tycker att den första bilden är alldeles utmärkt - med det lagom blänket som uppstår i vägens sand. Ger dimension i bild.
Svar från Khalad 2016-02-07 22:02
Tack Peter!/ Björn T