Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FUNDERINGAR

***

Så här dags på natten sover väl alla vettiga människor. I kväll gör inte jag det. Förresten, vad är  vettig? Jag blandar nog ihop vettig med hur man borde vara. Det finns väldigt många borden men vid närmare eftertanke tror jag inte vi bör nånting. Vi ska vara dom vi är. Alldeles oavsett vad andra tycker. Sen är det en annan sak att vi kan lära oss av våra egna erfarenheter. Och av andras. Ta intryck. Men det betyder alltså inte att vi bara ska rätta oss efter vad andra tycker.

*

Har funderat en del över ordet integration. Som fysiker och matematiker har det en väl definierad betydelse. Mer allmänt betyder ordet att åstadkomma en helhet av många delar och fragment. Jag börjar känna att det är vad jag gör nu när jag åldras, integrerar. Inte medvetet, det sker liksom av sig själv. Livet är så rikt, innehåller så otroligt mycket, och fram till nu är det så mycket som inte hängt ihop. Jobb, ekonomi, kärlek, barn , föräldrar, barndom, upplevelser, känslor, rädslor, relationer, vänner, intressen har liksom varit avskilda delar. Nu kopplar jag ihop mycket på ett annat sätt. Framförallt tycker jag mig se samband mellan sånt som hände för länge sen och hur livet har blivit och vad som händer nu. 

*

Ingenting är förutbestämt, jag tror inte på någon övernaturlig kraft eller något öde. Ändå ser jag allt oftare kopplingar och orsakssamband också i verkligheten omkring mig, också ett slags integration. Vi kan inte göra något utan konsekvenser för andra eller för vår omgivning, vår miljö.  Varje handling, varje åsikt vi uttrycker, varje känsla vi visar påverkar andra och vår omgivning. Och själv påverkas jag av allt som sker, av alla jag möter. Kanske är vi ett?

*

*

Hilda eller I tog bilden på mig när vi var i ridstallet utanför Gbg.

***

Inlagt 2016-12-08 02:40 | Läst 1275 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
En myra är ingen myra.
Svar från Khalad 2016-12-08 14:29
Förstår inte kommentaren så jag har ingen synpunkt/ Björn T
Vibybo 2016-12-08 14:48
Ja, det blev nog fel där, har varit lite väl sliten och trött och febrig emellanåt. Det är ett eget uttryck jag använder för en enskild del gentemot en helhet. Det är när man sätter samman delarna som man ser den fungerande helheten. Ber om ursäkt.
Svar från Khalad 2016-12-08 17:04
Tack för förklaringen, inget att ursäkta, förstod bara inte vad du menade :-) / Björn T
För att anknyta så, en myra gör ingen stack.
🙂
Svar från Khalad 2016-12-08 14:29
Förstå inte den kommentaren heller/ Björn T
Intressant och tänkvärd text Björn
Tack!
ha de bra
Svar från Khalad 2016-12-08 14:30
Tack Åke!/ Björn T
På ett sätt är vi människor kanske mer flockdjur än individer även om individualismen hållits högt de senaste åren? I den meningen är vi nog ett? På gott och ont?
Svar från Khalad 2016-12-08 17:24
Vi är ju sociala varelser och i den meningen flockdjur samtidigt som vi alla strävar efter individualitet. Utan att bli för filosofisk har mitt tankesprång kanske mer med möjligheten att betrakta tillvaron as such som en organism eller enhet.Tack för intressant kommentar/ Björn T