Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KAMERASNACK I LUDVIKA

***

Eftersom jag alldeles straxt skall iväg på begravning blir det inte så mycket fotande idag. I stället ytterligare en bild på kompisarna från skoltiden. Här sitter min klasskamrat Jan och snackar med en annan av våra skolkompisar, Mocken (från Mockfjärd!), under järnvägsviadukten i Ludvika. Minns jag rätt och ser jag rätt är det en Exa Varex han har, ser ut som en 135:a sitter på. Och exponeringen kollas , med riktiga grejor, en Zeiss Ikophot exponeringsmätare - vi var ju nästan proffs. Eller tänkte bli i alla fall! Årtal? Typ 1958-59.

*!

*

Kanske har jag visat bilden förut, hinner inte kolla nu. Ha det!

***

Inlagt 2017-03-09 08:45 | Läst 2096 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tiden går, och det är en fin bild!
/B
Svar från Khalad 2017-03-09 15:43
Den gör det, vad det nu är som går :-). Jan med Exan här ska jag träffa i början av april, det ser jag fram mot. Tack för kommentar Bengt!/ Björn T
Läcker bild på fotokompisarna, Ikophotmätaren är en klassiker. Må gott, LO
Svar från Khalad 2017-03-09 15:45
Tack LO, min Ikophot ligger i bokhyllan bakom ryggen på mig. Då och då plockar jag fram den och kollar att nålen rör sig och det gör den snällt!/ Björn T
Det kunne vara mig der til højre.- både med frisur och "ruskindsjakke) (mockajacka) - jag tror det är. Jag hade en Topcon RE2 med en vacker metall 135 mm. Zeiss Ikophoten har jag fortfarande, men Topconnen handlades bort till annan utrustning.
Det är en härliga och minnesvärda bild Björn.
Hälsningar från Erik.
Utan att veta något om bilden så berättar frisyrerna, kläderna - bara så mycket. Alltid lika kul med bilder av människor från olika decennier.
- hawk