Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SVENSKA LANDSKAP - HÖGSOMMAR VÄSTMANLAND

***

I går åkte jag ner till Finspång igen för att ta hand om det viktigaste på hemmaplan. När jag har tid på mig blir det den mindre men lite vackrare vägen över Kohlsva, Köping, Kungsör, Hjälmaresund, Julitta och Vingåker - alternativet är över Lindesberg, Örebro och Pålsboda. Nåväl, den första vägen är mindre  och vackrare och tar något längre tid, särskilt som jag oftast hittar lite fina motiv och måste ut och fota, men det är det värt.

*

Den här gången stannade jag till mellan Köping och Kungsör, dvs Västmanland. Här är det riktigt platt, gammal sjöbotten som det är mellan Mälaren och Hjälmaren. Här brukar det ofta vara stora rapsfält och även säd, nu var fälten delvis osådda vad jag kunde förstå. Det som dock fick mig att stanna var mängden prästkragar på fälten alldeles utanför Köping, liksom vackra moln. Jag säger nu prästkragar men vet inte om det just är prästkragar som växer i så här stora mängder, kanske är det baldersbrå eller kamomill?

*

*

*

*

Sista bilden är från Sjösala mellan Julitta och Vingåker, alltså på gränsen mellan Södermanland och Östergötland. Här mognar säden och ger den där varmgula tonen till landskapet.

*

Visst är det fint med sommar! Önskar er bra fortsättning på den!

***

Inlagt 2017-07-18 10:59 | Läst 1704 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Det ser smukt ud i det svenske sommerland. Nummer 4 med det røde hus stikker ud for mig.
Med venlig hilsen fra Erik.
Svar från Khalad 2017-07-18 23:02
Tack Erik, är säker på att det är lika vackert i Danmark, men visst är det fint! Hälsningar/ Björn T
Mycket läckra moln på första bilden. Jag skulle tro att det är mest baldersbrå du ser men det spelar mindre roll.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2017-07-18 23:04
Tack Lena, och jag hoppades just att någon skulle tala om vilken växt det är :-) / Björn T
Vilka fina landskaps bilder den första bilden har fint djup i bilden och vackert moln Fina bilder fint fotograferat Ha en fin kväll // Gert
Svar från Khalad 2017-07-18 23:04
Tack för fin kommentar Gert!/ Björn T
Väldigt fina sommarbilder med vackra moln! Gillar mest näst sista med ladan. Vågar inte gissa om prästkragar eller baldersbrå utifrån bilderna!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2017-07-18 23:05
Tack Bjarne, Lena som brukar veta trodde det var baldersbrå!/ Björn T
Förstår att du stannar till.. Det är mycket som är vackert nu.. En 'mitt i sommaren känsla' på något sätt! Dags för lite eftertanke.. vad hände.. vart tog de sjungande fåglarna vägen.. men det kommer nya ljud.. syrsor och gräshoppor.. dom börjar nu!
Hälsn!
Svar från Khalad 2017-07-18 23:10
Tack Jan, visst är det högsommar nu! Tidigare kunde jag känna nostalgi när sommaren och året vänder, nu kan jag bättre ta till mig alla de nya skiftningar och former som hela tiden kommer och som fyller på. Skönhetsintrycken tar aldrig slut, inte ens när de första snö- och iskristallerna kommer./ Björn T