Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KLASSISKA LANDSKAP PÅ EKÖN

***

Neråt -10 C på morgonen, sen steg det snabbt till någon enstaka minusgrad. Sol och nästan vindstilla, perfekt för Ekön. Mycket konventionella bilder, tar mig fortfarande inte ut i terrängen men på plan väg hänger foten med.

*

Börjar ned ett panorama precis innan jag går över bron till ön

*

Norrut, också innan jag gick över bron.

*

Detalj från frusen pöl

*

Vägen
*

Bara harspåren framför

*

Karaktärsträdet, ön heter ju Ekön inte för inte

*

Några till på lite håll. Molnfronten har dragit över

*

Detalj från isen under bron

*

Ungefär samma panorama som på första bilden men med annat ljus

*

***

Inlagt 2019-02-23 00:42 | Läst 1897 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Björn.
Smukke vinterbilleder, som vi slet ikke kan vise her fra DK. I dag (i går) fuld sol og +grader og i de næste dage op til +12 grader om dagen.
Jeg gillar nummer 4 og 5 bedst.
Med mange venlige hilsener og god nat.
//Erik//
Svar från Khalad 2019-02-23 12:59
Tack för det Erik! Det var helt bart men i torsdag kom det 3-4 cm. Helgen och början av nästa vecka ska det bli varmt så det är snart borta igen :-) Hälsningar/ Björn T
Du har säkert nämnt det i något inlägg, men hur tar du panorama, med kamerans inbyggda eller genom hopslagning av bilder?
Svar från Khalad 2019-02-23 13:00
Jag tar flera bilder och slår ihop i LR, enkelt och fungerar alldeles utmärkt! Hälsningar/ Björn T
light 2019-02-23 13:35
OK, tack för svar, då gör vi på samma sätt!
Det är absolut inget fel på klassiska landskapsbilder och dessa är mycket sköna för ögat! Fint ljus från en vacker årstid också, vårvintern. Favoriterna är nummer två från början ocn slutet. Den sista är så enkelt vackert och nummer två vackert komponerat med spåret och den lilla "minikullen" till vänster.
Ha en fin helg!
BJarne
Svar från Khalad 2019-02-23 13:03
Tack för positiv kommentar Bjarne! Jag följer ju gärna hur naturen skiftar, det är snart bart igen, värmen är på väg. Hälsningar/ Björn T
Vackert! Men det verkar som 'vårkänslan' har försvunnit..
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-02-23 13:10
Jo, den försvann i torsdag med 3-4 cm snö och kyla igår. Men våren är nog straxt här igen, idag flera grader varmt och om någon dag ska det vara tio plus igen. Intressant är hur fåglarna känner av vädret lite i förväg. Jag visade ju bilder på gäss och tofsvipor för snart en vecka sen, men en eller två dagar före omslaget med snön och kylan fanns inte en fågel på samma plats, jag var där för att fota med bättre ljus. Att dom navigerar efter ljus, temperatur och jordmagnetism är på sätt och vis inte så konstigt, men hur de "spår" väder vet jag inte. Såklart känner dom förändringar i lufttryck tex, men räcker det? Tack och hälsningar/ Björn T
Dina panoramabilder är väldigt fina och jag gillar hur du växlar mellan detaljstudier och vida vyer.
Hälsningar Lena
Härliga bilder på ett skönt vinterlandskap. Jag fastnade lite extra länge på sista bilden där jag tycker ljuset lyfter upp bilden mycket bra.

Mvh CJ
Dina promenader vid ekarna måste ge dig mycket inombords ...jag har inte förstått om det är nära där du bor eller du först måste köra bil dit.

Har du skadat foten det har jag missat när jag inte var på FS under så lång tid.

Jag har också promenerat bland träd i dag vid ån men inga bilder dessutom gick jag för långt så jag är totalt uttröttad i hela kroppen.
Njutbart följa med på din promenad den räcker länge till mig.
Ha bra kväll
hälsar
Gun-Inger