Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SIDENSVANSKALASET

***

I det vackra solskenet i fredags blev det många bilder, 546 för att vara noga. Koltrastserien  jag visade i går är från fredagen, likaså bilderna från Ekön jag la ut idag. Och till sist, här kommer sidensvansarna, också från i fredags.

*

Dom satt som vanligt i bukettapeln och kalasade på miniäpplena, själv stod jag på trappen vid ingången tjugo meter bort.  Tydligen blev dom rejält törstiga av kalasandet i bukettapeln, dom flög ner och satte sig på taket till bilen som stod under bukettapeln. Först tänkte jag att dom tar väl för sig av frukterna som fallit ner på biltaket, jag såg att där låg några stycken. Men av bilderna syns att dom dricker av smältvattnet som bildats precis invid snökanten på biltaket. Och där satt dom länge, och många på en gång, uppenbarligen rejält törstiga efter kalaset i bukettapeln. Kanske bären jäst en aning? Det verkar i alla fall bekant på något sätt, det där med att bli så där våldsamt törstig efter ett kalas? Eller har ni aldrig råkat ut för det?

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2020-03-01 21:07 | Läst 2707 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vilka kanonbilder på sidensvansarna!!! I synnerhet på biltaket och puffbilden är ju hur häftig som helst med speglingen. Mustiga färger och alla vackra detaljer syns. Jag vet inte hur törstiga de blir av bären från just bukettapel, men det kanske gäller att passa på och ta för sej av vatten när det finns. Bilden då de ser ut att skvätta snö är också en riktig höjdare.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-03-01 21:29
Stort tack för det Lena! Roligt att dom var inom skotthåll, dessutom med väldigt bra ljus!
Men vilka superbilder 👍 är det på din bil de sitter på? Strålande vackert! Gillar reflektionen som biltaket ger :)
Snyggt!! Du är grym Björn!!
Svar från Khalad 2020-03-01 21:30
Tack Joakim, visst , det är I:s bil som äldsta dottern numera mest kör! Har förresten glömt att kolla biltaket......
Verkligen läckert..mycket färg och roliga poser..Tur också i sammanhanget att bilen inte var vit, hade inte blivit trevliga spegelbilder då. Och det är ju ett evigt mysterium varför törsten är svår när man ändå drack så mycket dagen innan ;)
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-03-02 09:47
Det var en kul session, tog väl en kvart ungefär och jag stod på trappen utanför ytterdörren, inget gömsle i dom finska skogarna.....
Jisses Björn! Vilka bilder.. måste vara rätt så unikt att se Sidensvansar så där.. på ett biltak! Det blev hur vackert som helst, och skarpare går ju inte.. apropå! Här ser man struktur i fjäderdräkten vilket är svårt att fota på en Sidensvans, för att den är så otroligt tät! Troligen är det de bästa bilderna på Sidensvans som jag har sett här på Fotosidan under denna vinter, och så som jag minns nu i alla fall!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-03-02 09:49
Hej Jan, har nog aldrig sett dom på ett biltak heller. Och jag stod på trappen utanför ytterdörren och solljuset flödade, det var inte direkt svåra förhållanden om jag säger så.......Men roligt var det!
Härliga bilder på de fina sidensvansarna. Det verkar som bukettapel är något man ska plantera på kolonin. Det blev många bra bilder när de släckte törsten på bilen, här fick man välja om man skulle ta fina bilder eller om man är rädd om lacken. Inga som helst problem med skärpan heller
Svar från Khalad 2020-03-02 09:50
Tack Peter, lite tur ibland är bra. Har inte kollat biltaket än, tror dom är ganska lätta även om klorna är vassa....
Det var annorlunda! Och så väl att du hade ett sånt perfekt ljus just då! Och skarpt är det dessutom!
Svar från Khalad 2020-03-02 09:50
Tack Ragnar, det var perfekt ljus!
Vilken jättefin bildserie!!
Svar från Khalad 2020-03-02 09:52
Bugar och tackar, jag stop på trappen utanför ytterdörren så ansträngningen var minimal :-)
Vilka bilder!! Och vad häftigt med biltaket, det var annorlunda.
Mycket fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2020-03-06 16:06
Tack för det Johnny, jag blev nästan lite paff när jag såg hur dom samlades på biltaket!
Hehe, jo visst kan man bli törstig efter en fest! Riktigt kul serie och reflexerna i biltaket hjälper till att göra bilderna intressanta. En supervacker fågel gör det inte sämre!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-03-06 16:07
Precis, biltaket blev lyckat med reflexerna, tack Bjarne!
Vilka härliga annorlunda bilder på svansarna, jättefina ! Underbara fåglar att fota, jag har väntat på att dom skall komma och äta av mina äpplen som jag sätter ut och i dag när jag kom hem från jobbet så sa sambon att det varit ett gäng här. Nu hoppas jag att dom kan vänta med nästa besök till en em. när jag kommit hem :-)
ing-marie
Svar från Khalad 2020-03-06 16:08
Tack Ing-Marie, biltaket blev bra och lite ovanligt! Dom har varit här av och till under vintermånaderna :-)