Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

WAITING FOR GOD

***

*

Ludvika måndag eftermiddag

*

***

Inlagt 2020-09-22 09:38 | Läst 1744 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Lite spöklikt blev det ju, känns lugnare från dina naturmarker :)
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-09-22 14:23
Jag drog ju ner ljuset en del men direkt spöklikt var inte tanken (fast jag förstår att det blir intrycket). Mer lite ödesmättat kanske. Här var det en rad känslor som blixtrade förbi i mitt huvud när jag såg den folktomma och mörka bakgården och husen runtomkring mot det starka himmelsljuset i väster. Människans litenhet och så där, bakgårdens meningslöshet med parkerade bilar i kontrast mot allas längtan efter gemenskap och meningsfullhet. Och rubriken pekar på det som så många ser som frälsarkransen för allt detta.......Tack Gunte, hälsningar/ Björn
Vad menar du med alla dina *******?
Svar från Khalad 2020-09-22 10:48
Det är bara min layout på bloggutrymmet, det betyder ingenting. Ungefär som att böcker ofta har ett vitt otryckt blad före texten och ett efter texten.
Sven Blomquist 2020-09-22 14:37
OK, tack för svaret!
Nämen, nu lockade du in mig i fällan igen! 😀
Hur som helst, jo jag väntar också, innerligt, därför ber jag varje dag ”låt ditt rike komma". Och bilden speglar detta väl, i en allt mörkare och galnare värld så väntar jag på den stora gryningens Dag. Tack!
Svar från Khalad 2020-09-22 14:41
Du skriver då och då om en mörkare och allt ondskefullare värld, det förvånar mig. För mig stämmer inte den bilden alls. Nog för att vi har problem så det räcker, men sedd genom ett långt (mångtusenårigt) mänskligt perspektiv tror jag både ondskan och oförståndet minskar, för att inte tala om hur hungern och nöden minskat genom århundraden och årtusenden. Likaså träldom och slaveri. Det verkar vara svårt att ta in hur eländigt dom flesta människor haft genom historien. Och utan syfte att såra dig innebär den fåvitska längtan efter Gud rubriken talar om i praktiken att människor inte förstår sitt eget ansvar och sin egna potential. Tack och många hälsningar!
light 2020-09-22 15:48
Det är kanske så att vi har en olikartad världsbild. Där din är ljusare. Jag skulle önska jag kunde dela den. Men det hela är ett för stort ämne att avhandla i en bloggs kommentarsfält. Du nämner några få exempel. De kan diskuteras (ifrågasättas) var för sig. Och det finns hundratals mer. Och med starka variationer beroende på tid. Därtill är mångt och mycket subjektivt vad man anser vara "mörker" i tillvaron.

(Din förklaring till din rubrik måste jag nog säga var svår att förstå. Och det är nästan så man kan misstänka en efterkonstruktion? Fast nej, knappast från dig.) 🤔

Med många vänliga hälsningar!
Ja, då får man nog vänta.. vilken av dom kan man ju också undra.. Det kanske är i Ludvika det händer! Bra bild!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-09-22 14:42
Det får man säkert.Om du läser mina svar till Gunte och Ragnar härovan ser du vad som föresvävade mig när jag tog bilden och satte rubriken, tack Jan!
Hej Björn.
Ja man kan nästan bara vänta och hoppas på det bästa.
Men då verkar det finnas ljus framåt i ditt utmärkta svartvita foto.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-09-22 14:49
Kanske är rubriken inte riktigt vad läsarna tror, läs gärna mina svar till Gunte och Ragnar om du vill förstå hur jag tänkt/känt, tack Erik!
Verkligen en bild att tolka och fundera till. Din rubrik leder förstås tankarna i en riktning. Ljuset från himlen som ska rädda världen från mörkret kanske. Mycket bra genomfört!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-09-22 21:29
Tack Bjarne, som jag skrev i ngt kommentarssvar var det många tankar som flög genom huvudet när jag såg bakgården och i kontrast det starka himmelsljuset. Ungefär det försökte jag beskriva i blogg och rubrik. Säkert inte så genomtänkt men ändå som jag kände ungefär.
Väldigt ödesmättat, i synnerhet med den rubriken. Sedan får man veta att det bara är Ludvika en måndag eftermiddag och det känns tryggt.
HÄlsningar Lena
Svar från Khalad 2020-09-22 21:53
Jag förstår, vilken antiklimax! :-) Tack Lena!