Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SOMMARDAGAR

***

I Korsheden rullar dagarna på i lugnare takt (än i Finspång då....). Tror närheten till naturen betyder mycket för känslan. Den märks fö på flera sätt, närheten till naturen alltså. Som vanligt hittar vi fästingar då och då. För några dagar sen hittade jag en inbiten fästingnymf med prydlig ring i tioöringsstorlek på underarmen. Efter att Annika sett till att den kom bort har den fått vara några dagar, och eftersom ringen inte växt och nu tydligt fadar bort behöver jag inte söka läkare för penicillin. Ringen visar att det är en borreliainfektion men kroppen klarar dom flesta själv. Tumregeln är att blir ringen större än en femkrona är det dags för pencillin.  

*

Vädret är typiskt extremväder, i det här fallet extremt normalt sommarväder. Har nog aldrig sett ett mer normalt sommarväder. Ibland är det sol och varmt, över 25 C, nästan upp till 30 C, ibland regnar det och är lite småkyligt, ibland vindstilla och då och då blåser det rätt hårt. Just den här väderkombinationen har sannolikt aldrig inträffat nånsin, i varje fall inte i Korsheden.

*

När solen tittar fram badar vi förstås. Inte tre gånger om dagen kanske, men de flesta dagar. Bilden är från i går med I i vattnet och mina fotspår på bryggan

*

Då och då åker vi in till Ludvika, ibland för att handla på Kvantum, ibland på Elgiganten ch ibland på Systemet. Ibland alltihopa på en gång. Eftersom Klenshyttan ligger nära åkte vi i går ut till hyttruinen där. Den är sevärd, ligger vid sin bäck nere i bäckdalgången. 

*

Nyupptäckt borreliaring men fästingnymfen bortplockad. 

*

Det regnar ibland i Korsheden

*

Ibland är det sol eller nästan sol, då badar vi i Bartjärn förstås

*

Del av hyttruinen i Klenshyttan. Riksväg 50 går strax intill och bredvid den järnvägen.

*

***

Inlagt 2022-07-06 12:09 | Läst 1230 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Klenshyttan är verkligen sevärd gärna olika årstider.
Härligt och visst är det sve sommar med lagom av det mesta. Av och på med kläder :)
Bra du fixade infektionen utan penecillin. Kanske du haft det och kroppens försvar kände igen.

/N
Svar från Khalad 2022-07-06 23:54
Tack Nini! Roligt att du kände till Klenshyttan. Och jag har haft fästingar tidigare, både såna som krävt penicillin och spåna som inte gett nån infektion.
Så fint ni verkar ha det! Härligt!
Svar från Khalad 2022-07-06 23:55
Tack Lena, vi har det bra som kan vara häruppe :-)
Ni har ett fint ställe där i Korsheden :-)
Bara att njuta av dagarna
Mvh Bengt
Svar från Khalad 2022-07-06 23:55
Tack för det Bengt!
Härliga bilder från även min älsklingsplats. På fredag får jag komma dit igen och snart får jag vara på platsen en hel månad. Historiska platser är spännande och det finns ju en hel del runtom. Mvh Nina
Svar från Khalad 2022-07-06 23:57
Hej Nina, förstår att du ser fram mot semestern! Och det finns massor att se i och runt Korsheden .
Fästingar är inte roliga, tur att "ringen" börjat gå bort. Jag tycker bilden med ruinen verkar intressant, coolt ställe.
Svar från Khalad 2022-07-06 23:58
Hej Morgan, Klenshyttan är fint. Och ringen är borta nästan helt nu.
Ljuvliga sommarbilder med varierande väder, har också mycket skiftande vädersituation. Fästingar har jag stor respekt för, de bär på mer än en sjukdom, alla otäcka på sitt sätt.
Svar från Khalad 2022-07-07 00:01
Tack för det Stefan! Och jag vet att fästingar kan ha mer än borrelia och TBE men jag vill inte ta penicillin bara för att ifall.
Precis som sommardagar ska vara, bortsett från att fästingarna faktiskt kan göra en sjuk. Jag önskar att jag hade en liten sjö nära men vi får nöja oss med att i alla fall ha en tomt och ett växthus. Nu drar vi till Norge en sväng och så får vi se hur fint väder det är runt Bodö.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-07-07 00:03
Hej Lena, vi har det bra här. Och fästinginfektioner är inte att leka med, varken borrelia, TBE och en del annat. Önskar er go tur till Norge!
Hej Björn.
Vi har samma sommarväder här i Roskilde - sol, varmt och sedan regn och svalt.
Fästingar ska man inte skämta om och man ska se till att ta bort allt.
Bartjärn ser fortfarande väldigt lockande ut. Det måste också vara jättebra för både dig och I att kunna simma i den.
Jag gillar ruinbilden mycket.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-07-07 00:11
Hej Erik, nordiskt sommarväder är ofta varierande. Och fästingarna skämtar jag inte om. Tecken på en borreliainfektion är just att det bildas en röd ring runt bettet och ringen växer med tiden om infektionen pågår. Två gånger på de senaste åren har jag haft ringar på uppåt en dm som suttit så jag inte sett dom tidigare och då har jag fått penicillin. Med penicillin brukar dom försvinna på någon vecka. Min lilla ring är nu praktiskt taget helt osynlig och då behövs inte penicillinkur. Roligt att du gillar bilden hyttruinen, tack!