** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ÖFRE STARBO

***

Öfre Starbo har en särskild lockelse. Det genuina bergslagen, nu i princip öde, och med ödemark runt omkring. Inte "riktig" ödemark, sån finns inte i Bergslagen, men skog sjö och berg med insprängda slåtterängar här och var. Jag har varit här förr, senast i fjol ( här) . Då koncentrerade jag mig på själva bruket, det som man inte längre kan se, jämnat med marken  och övervuxet med skog. Kvar finns bara den vackra gamla mekaniska verkstan. I går kväll blev det i stället några bilder mest för att beskriva min egen känsla för platsen och läget.Vi var där runt åttatiden på kvällen. Ofta gör vi en kvällstur de här varma dagarna, huset ligger med alla stora fönster åt väster och svårast att komma undan värmen är det 17-20. En kvällstur då med AC:n på passar utmärkt. 

Bara som en parentes noterade jag när jag letade mig tillbaka till förra Öfre Starbo-bloggen 1900 bloggbesökare under året som gått. Det visar att många besöker bloggarna långt efter att jag slutat kolla. Det tror jag gäller dom flesta bloggar på sidan. Ofta hamnar mina "aktuella" besökare nånstans 150-200 efter ett par dagar.

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-07-21 10:51 | Läst 1033 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin serie bilder. Gillar den första bilden mycket. Den påminner om de grusvägar som jag som barn många gånger cyklade för att komma till någon sjö för att bada.
Har också märkt att äldre blogginlägg läses långt efter att först publicerades. Det är väldigt roligt och det betyder att ens inlägg inte försvinner in i ett svart hål efter en viss tid utan lever vidare. Lite som Voyagersonderna.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2022-07-21 13:46
Tack för det Jörgen! Såna grusvägar var vanligare förr, instämmer. Och jag tänker precis som du, trevligt att bloggarna hittar läsare länge :-)
Det där rödaktiga fogbruket påminner mig om det som användes för slussbyggena i Göta Kanal. Ett hydrauliskt kalkbruk som hårdnade även under vatten och är väldigt beständigt. Sånt kom till användning i många sammanhang.
Man anar hur vägen och ledningen slingrar sig fram tillsammans. I första bilden anar jag att vägen fortsätter i en riktigt sugande backe för eventuella cyklister.
Hej Björn! Fint reportage med bilder från Bergslagen. Hälsningar Mats
Hej Björn - det var en utmärkt idé att köra iväg från värmen med a/c i bilen.
Fint blogginlägg med både text och bilder. Nummer 1, där jag känner skillnaden i nivå och suget i magen, är min favorit här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Det är helt sant att man kan se att några av sina gamla inlägg fortfarande läses.
Fin skogsväg och en vacker byggnad som man velat se mer av. Fint gammaldags fönster
Vacker natur med en gammal fin skogsväg och den fina slaggstensmuren gillar jag
Ha det gott/Stig