Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BÅDE OCH

***

Så långt det går försöker jag låta bli att välja, att ordna in mig i fack. Inte heller tycker jag lika ena dagen och nästa. Verkligheten är ju hela tiden både och, inte antingen eller. Dag och natt, ljus och mörker, kärlek och hat, glädje och sorg. Vår och höst, sommar och vinter, fult och snyggt, yin och yan. Vänster och höger, intellektuell och råbuse, ingenjör eller konstnär, gatufotograf eller landskapsfotograf, jpg-are eller RAW-fotograf, svartvitt eller färg. Allt finns ju där, i större eller mindre proportioner, ena dagen eller andra. Alla kategoriseringar, alla etiketter, är begränsande. Varför ska jag begränsa mig själv? Även utan etiketter kan jag ta 99 % landskapsbilder eller 99 % fågelbilder. Om jag vill, har lust. Bara för att fota något annat i morgon. Såklart kan jag ta landskapsbilder även om jag kallar mig gatufotograf. Men då går jag utanför mitt område eller mitt fack och det påverkar bilden av mig själv, bilden av vad jag kan eller inte kan. Men det handlar egentligen inte om foto, det gäller allting.

*

Frågan är, blir man/ jag då trolös, opålitlig? Kanske det, på sätt och vis

It doesn't interest me

if the story you are telling me

is true

I want to know if you can

disappoint another

to be true to yourself

If  you can bear

the accusation of betrayal

and not betray your own soul

If you can be faithless

and therefor trustworthy

(The Invitation, Oriah Mountain Dreamer)

Natur eller teknik? Natur eller människoverk? Stad eller land? Liv eller död?

*

***

Inlagt 2018-03-17 14:06 | Läst 1318 ggr. | Permalink

"Väl skrivet! Kan känna igen mig i det - jag vill inte heller ordna mig i något fack. Tycker det är mer inspirerande och roligt att utforska olika foto-områden. Det blir jag glad av. Halsar Eva"


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Bra skrivet!
Bilden du bjuder på här är riktigt bra, enkel men känns ändå genomtänkt. Absolut en bild som skulle passa bra i stort format på väggen.
Svar från Khalad 2018-03-18 20:09
Tack för fin kommentar Morgan!/ Björn T
Hej Björn.
Jeg kan fuldt ud tilslutte mig Hazzes kommentarer og synspunkter.
Kreativt foto - gillas mycket.
Mange venlige hilsener fra Erik - hav en god aften og søndag.
Svar från Khalad 2018-03-18 20:23
Alltså svarar jag dig precis som Hazze :-)
För mig är det egentligen ingen motsättning, det jag värjer mig mot är själva kategoriseringen.Om jag tycker att det är så roligt med fågelfoto att det visar sig att 99 av 100 av mina bilder blir på fåglar har jag inte hamnat i ett fack, kanske visar det sig att jag om ett år tycker det är lika roligt att fota landskap. Om det däremot står fågelfotograf på mitt visitkort därför att jag bestämt mig för att det är fåglar jag ska fota, då har jag rutat in mig själv i fågelfotorutan :-) / Björn T
PS Fågelfoto är bara ett exempel, jag har inget emot fågelfoto!
Väl skrivet! Kan känna igen mig i det - jag vill inte heller ordna mig i något fack. Tycker det är mer inspirerande och roligt att utforska olika foto-områden. Det blir jag glad av.

Halsar
Eva
Svar från Khalad 2018-03-18 20:29
Tack Eva! Som jag också skrev, egentligen gäller det mycket mer än foto..../ Björn T
Experterna säger att man ska specialicera sig på något för att bli riktigt bra, men huu va tråkigt..Hellre halvbra på lite av varje..
Riktigt snygg bild ..
Mv/Gunte..
Svar från Khalad 2018-03-18 20:32
Det tror jag säkert. Men som sagt, kameran har jag haft med hela livet för att jag behöver uttrycka mig, inte för att bli bra (även om jag gärna vill bli bra också)/ Björn T