Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SAMTAL

*

*

Att tala med barn är fint. Det berikar mitt liv.

Små barn har större fokus på det riktigt  väsentliga

än vad vi andra har

*

Ibland känner jag att nu,

nu när jag börjar bli äldre

nu börjar jag också förstå

*

Barn är heller aldrig "artiga"

utan säger och tar allt som det är

Aldrig skulle dom säga

att jag håller på att bli äldre

utan bara

Du är så gammal farfar

*

Men dom ser på mina ögon och min mun

och vet direkt vad jag känner

och så håller dom  mig gärna i hand

*

*

 

 

Inlagt 2014-10-22 20:19 | Läst 3845 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fin bild! Lite sotig i skuggorna enligt min smak dock, må gott, LO
Svar från Khalad 2014-10-23 17:41
Tack LO! Valde en mörkare variant med avsikt, har testat lite ljusare men det känns oroligt eftersom hela bakgrunden är orolig också. Här blir det lite "tyngd" i oss som personer plus att bryggan också blir "stadigare" när den är lite mörk. Fanns heller inga underexponerade delar när jag kollade med histogrammet. / Björn T
Vilken fin bild i ett viktigt samtal.
Ha de gott
//B-O
Svar från Khalad 2014-10-23 17:41
Roligt att du gillar den Bert-Ola!/ Björn T
Det var en fin betraktelse som jag skriver under på.

Mvh Tommy
Svar från Khalad 2014-10-23 17:41
Bugar och tackar Tommy!/ Björn T
För ca 2,5 år sedan blev jag morfar, och det hade jag då längtat efter länge. För mig så är det som livets efterrätt, med massor av socker. När M sover över, eller om vi bara leker på golvet, pysslar i trädgården eller sågar/borrar i garaget så är det som att förflytta sig 30 år tillbaka i tiden när de egna barnen var små. Det är en härlig känsla! En klok och ärlig bild du visar upp.
Svar från Khalad 2014-10-23 17:43
Visst är det fint Ingemar! Tack för din fina och personliga kommentar!/ Björn T
Jag kan helt skriva under Björn - men du redan vet det. Jag har också haft många roliga förtrogne samtal med mina barnbarn. Mine säga fortfarande att "du inte är gamla morfar" och "du inte kommer att dö just nu":-)
Mycket fin bild.
Hälsningar från Erik / DK
Svar från Khalad 2014-10-23 17:45
Vet att du vet - och det känns fint! "Du kommer inte dö just nu", underbart! Tack!/ Björn T
När jag hade småbarn själv så rusade tiden iväg, man hann inte fundera så mycket över saker och ting. Det var jobb, handling, matlagning och skola. ( även mycket skogsutflykter ! ). Nu när man själv är pensionär och har två barnbarn är allt annorlunda. Kontakten med barnbarnen är på en annan nivå än den jag hade med mina. Nu har jag tid på ett annat sätt. Du beskriver det fint här ovan tillsammans med den fina bilden.

Nu ska jag inte förstöra den fina sidan av barnen men måste berätta en lite dråplig händelse i området som jag bor. Man får se det med lite humor. Vi har små basänger med blomrabatter omkring. Rabatterna lyses upp med tre - fyra lampor. När jag gick förbi en sådan drog två pojkar ( 4 - 7 år ? ) upp lamporna och slängde dom i vattnet. Jag stod länge och tittade på tilltaget men sa inget. Efter en stund tittade en av pojkarna upp och sa : Vad glor du på gubbjävel ? Sedan fortsatte dom som vanligt. Tiderna förändras. Hade det varit när vi var unga hade det nog varit bäst att lägga benen på ryggen och försvinna fort.
Sten
Svar från Khalad 2014-10-23 17:58
Visst, när vi är mitt i livet är det mkt som ska hinnas, som ska få plats. Ändå tycker jag mig se att många som är mitt i livet idag har bättre förstått vad som är viktigt än jag gjorde då. Samtidigt som det inte är ovanligt med tvärtom heller, det finns många som har ännu mindre fokus på det idag. Alla är vi olika.
Det gäller ju barnen också, även om jag skriver att SMÅ barn har större fokus på det som är viktigt än vi andra. När dom blir större är det mkt som händer. Kanske dom här inte har ngn morfar eller farfar (eller mormor eller farmor) som har tid och lust med dom, vad vet jag? Behovet av närhet och bekräftelse finns hos alla och får man det inte på det "naturliga" sättet finns det ju såklart andra sätt att skaffa sig bekräftelse på. Tack för ditt engagerade inlägg!/ Björn T