Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SPRETIGT

***

Så blir vi kanske alla en smula spretiga när åren går. Åtminstone är det så jag känner mig, en smula obekväm. Jag kan inte riktigt anpassa mig till rådande regler och konventioner. Jag är som jag är och vill inte göra om mig längre, duger jag inte som jag är, får det vara liksom. Jag har anpassat mig nog, till jobb, till familj, till - ja, jag vet inte riktigt, till vad jag tror förväntats av mig. Ansvaret liksom. Nu är det som det är.

*

Idag åkte jag upp till Korsheden, det är tre månader sen jag var här själv, jag vill inte lämna I ensam längre, men nu är äldsta dottern hemma några dagar. Det är skönt, här kan jag vara hur spretig jag vill, ingen annan bryr sig, inte grisarna jag tog några bilder på i eftermiddag i alla fall. Inte ens jag kan tycka det är vackert ute i naturen just nu, gråmulet, sörjigt och helt utan snö eller is. Som vanligt gick jag ner till spången, några kilometer blev det ändå. Jag ska kolla om grisarna blev bildmässiga i morgon, idag får det duga med den här gamla halvdöda björken.  Den kommer säkert grönska med fina späda löv när det är så dags, men det dröjer väl drygt ett par månader. Ni får nöja er med en gammal spretig Björn, förlåt björk, så länge.

*

*

***

Inlagt 2020-02-20 23:30 | Läst 2489 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin bild som passar bra till din text, jag kan absolut känna igen mej. En av fördelarna(kanske den enda?) med att bli äldre är att man inte behöver snegla så mycket på hur andra gör eller tänker utan vara sej själv till lags, det får liksom räcka med det. En del pratar om "dra-åt-helvete-pengar" som kan ge någon slags frihet, att inte behöva krusa någon men jag försöker lösa det problemet genom att inte behöva så mycket, eller sånt som inte kostar så mycket, också ett sätt att förhålla sej.....
Mvh Glenn
Svar från Khalad 2020-02-21 22:22
Tack för det Glenn! Viktigast, i alla fall för mig, är nog att jag börjar känna mig själv lite bättre.När jag var yngre kände jag inte så tydligt vad jag själv tyckte, ofta försökte jag göra och vara "rätt" för den roll jag spelade - på jobbet,i familjen. Nu förhåller jag mig mera till vad jag själv känner, hälsningar/ Björn
Hej Björn.
Jag kan följa dig långt på vägen. Nu måste man få vara vem man är. Det är trevligt för dig att du får lite lättnad från din dotter, som du förmodligen förtjänar. Utan att vilja låta cyniskt, men du förstår vad jag menar. Jag kan se att du har haft det kul på competeren med ditt foto och det blev bra..
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Här skinner solen över Roskilde, men det borde vara en kort tid. Det är mer regn och vind på väg.
Svar från Khalad 2020-02-21 22:25
Tack Erik! I stort fungerar vardagen ganska bra fortfarande, tror inte det jobbiga riktigt börjat än :-)
He he, kul ändå.. dina tankar och reflektioner! Att få vara själv ibland tror jag är viktigt, det behöver alla! 'Tid till eftertanke' helt enkelt.. det är lika viktigt som allting annat!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-02-21 22:26
Tack Jan, visst är det så!
Ena dagen spretar det, nästa inte..det är väl så det funkar..och en spretig björk passer bra.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-02-24 18:04
Så är det, tack Gunte!