Mina egna ord, mina egna åsikter, mina egna bilder samt lite annat snack också.

Lite gnäll i dag bara, inget att bry sig om. :)

Ska sanningen fram så är jag en jävla dåligt förlorare som fotograf, kan man vara det. När jag ser bilder av andra som inte är bra men som lyfts fram som duktiga så blir jag osäker på mig själv som fotograf. Många är duktiga på att nå ut med sina bilder, det känns som om det är svårt att ta. Usch, det låter som en klagoblogg. Men är jag med och tävla med en bild och inte placerar mig bra blir jag skitsur... ärligt alltså. Ofta rör jag till temat och gör det för svårt för mig. 

Samtidigt känner jag att jag fotograferar för att jag tycker att det är roligt, för att jag vill utveckla mig själv, jag är inte så mycket för att arbeta i photoshop och ska sanningen fram så var jag lat även i mörkrummet, jag var för snabb och slarvade för mycket. Det har varit själva fotograferingen som har varit det som betyder något för mig. Inte bildskapandet. När jag tagit bilden så har jag sett bilden i sökaren, de räcker för mig. Jag framkallar filmen och scannar den idag. 

Kamerorna är väldigt viktiga för mig, det analoga är det som är viktigt för mig och därför är det just detta jag håller på med. Självklart kan jag fota digitalt också, men jag finner inte det lika roligt. 

Jag vet inte vad jag egentligen vill säga med denna blogg annat än att "gnälla" lite, såg föresten rockfotografen från Svtplay och det var fantastiskt trevligt att se. Tänk att komma så många människor så naturligt nära, vilka bilder man har möjlighet att ta då. 

Hoppas att hösten innehåller fina bilder, jag ska fota hösten i svartvitt. 

Inlagt 2015-09-09 20:15 | Läst 571 ggr. | Permalink