Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Vikingarännet - täten kl 08.41

Årets Vikingarännet  - täten här - de har varit ute drygt 40 minuter (om starten gick som planerat). Om det är dessa eller några andra som ligger främst även vid målgången är svårt att sia om. Förra året hade en holländare den bästa tiden 3.02.35. Om denna tid skulle gälla i år så går de främsta i mål om 10 minuter. Förhållandena är dock bättre i år, nordlig medvind också så kanske är det några som är redan klara och pustar ut (just nu är klockan 10.52).

Mer bilder kommer senare.

Postat 2013-02-10 10:52 | Läst 2855 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Allt är inte flott ute på vägarna

Förra inläggets flotta fordon kräver ett inlägg av en annan sort för balansens skull!

 

En fullproppad bil som skymtade fram även i förra inlägget. Al Karak, Jordanien.

 

Konstfärdigt lastade bilar finns det gott om i Jordanien. Kring helger och semestertider/skollovstider reser folk hit och dit. Röda havet är målet för många när man har ledigt under julen. - Julen?! Jordanien är väl ett muslimskt land...? - Svar ja, juldagen är dock en helgdag i detta land som har en kristen minoritet. Och helgen är helg för alla, oavsett religionstillhörigheten. I Jordanien firar man förresten även Labour Day den första maj, vilket man ju inte gör t.ex. i Storbritannien.

 

En lite sorglig åsyn längs Dead Sea Highway. Hur gick det för de inblandade? Knappast väl. Detta är ingen färsk olyckplats trots att ambulansen står där, det finns nämligen en liten sjukstuga/sjukhus alldeles intill.

 

Packa packa, denna gång byggrejer, i Bang Niang, norr om Khaolak, Thailand. Och vovsingen ligger där den ligger, undan solen. Djuren är kloka, i motsats till turister, i detta avseende i alla fall.

 

En hoplappad Volvo 740. Silvertejp kan man göra under med! Obs nu befinner vi oss i Sverige. I Kristianstad närmare bestämt. 

 

Visst är bilen en klenod, med sin utsmyckning!? :-)

 

"Jakt pågår", påstås det här. Charmigt ekipage! Hitteplats: Uppsala.

 

Postat 2012-09-29 23:53 | Läst 2976 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Flotta fordon lite här och där

Fortsätter förra inläggets bildtema - det vill säga bilar  i diverse miljöer, här och där, nära och långt borta.

 

Där stod den, grann och fin utanför porten. Och flott. Inte min dock.

 

Vow! En välskött pärla! Vi är kvar i Uppsala, vid Tullhuset nedanför Islandsfallet. PS. Flott var ju temat... DS.

 

Neråt i landet - till Hook i Småland. En bil som pryder den lantliga miljön...flott flott...

 

Det är inte bara i Hook man kan hitta färggranna bilar. De finns även i Istanbul. Egentligen skulle det fallfärdiga huset fotas, bilen var i vägen oturligt nog, men turligt nog såg jag senare att bakdelen passade här trots allt. Vad vore livet utan kontraster!? Särskilt mellan det flotta och mindre flotta!?

 

Något flott här? Njaa, allt är relativt. Den gröna bilen kändes ganska flott här, i Al Karak, Jordanien.

 

Inget flott men färggrant och vackert flera gånger om. Plats: Ett mindre samhälle vid the Dead Sea Highway mellan Aqaba och Döda havet (Jordanien).

 

Tvära kast! Gudtjänsten pågår och flotta bilar trängs vid den vackra pampiga katedralen, Lincoln, UK.

 

Flott, blått och rött tränger sig på här från alla håll, någonstans i närheten av St. Paul's Cathedral, London förstås.

 

Inte flott men blott lite kul. London är sig inte likt när de svarta taxibilarna verkar vara ett minne blott, mer eller mindre.

 

Postat 2012-09-27 23:20 | Läst 3835 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Grill eller grin?

Det har ju visats lite grillbilder här på sistone, vissa med en eller “annan”  böna och andra utan. Peters bilder kom att påminna mig om att jag har ju också kvar en opublicerad s.k. grillbild. Kanske är denna gamla Buick en jänkare. Vet inte riktigt vilka veteranbilar som räknas som sådana; räcker det att bilen är av amerikanskt ursprung för att vara en jänkare? Krävs det något ytterligare?

Hade tidigare ett inlägg (här ) med ett antal bilder på gamla raringar till bilar, men denna nedan platsade inte riktigt med den gången, den fanns med som en närstudie enbart den gången. Visst har denna Buick en vacker "grill"! I mitt tycke ser den dock snarare ut som ett originellt, en aning personligt men uttrycksfullt grin, egentligen!

Obs! Fick en böna med fast jag just då hade egentligen föredragit en bönlös bild!

 

Postat 2012-06-01 23:41 | Läst 2006 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Blodomloppet - test av anatomin och fysiologin!

En inifrån skildring av hur anatomin sätts på prov och fysiologin testas via Blodomloppet! 13.000 personer genomförde testet, somliga med lite större ansträngning och högt ställda målsättningar, med tävling i blicken och tävlingssinnet skärpt, med tidtagning. Andra tog det lugnt, en barnvagn eller en rullstol eller varför inte cigaretter som sällskap. Klädseln varierade också stort, från vederbörlig utrustning med joggingskor och träningskläder till kavaj och promedadskor i skinn.

 

Själv är jag inte så förtjust i löpning, inte heller massarrangemang, men picknick i det gröna med trevligt sällskap efteråt lockade. Jag valde naturligtvis inte gruppen med hurtbullarna som skulle springa eller jogga/lunka 10 km. Inte heller ville jag vara bland dem som riktade in sig på att springa 5 km under 20 minuter eller i gruppen som siktade på att springa även om det skulle ta mer än 20 minuter. Det fanns ytterligare en grupp som skulle jogga/lunka på "i sin egen takt" 5 km, men nej, det lockade inte heller. Tack och lov fanns det en grupp för promenad också och den tyckte jag var lagom.

I sista stund blev jag övertalad att hänga med jogga/lunka-gruppen, men utan tidtagning eftersom mitt byte blev till rätt sent. Det gjorde mig inget. Och kompisarna skulle springa och gå omväxlande, sade de så det lät hur bra som helst.

Intressanta deltagare! Några med svansar och någon som tror sig vara min chef om 20 år - sällan!

 

Förväntan i luften bland 5 km:s jogga/lunka-deltagarna!

 

Och så iväg. Efter några hundra meter börjar jag fundera på när kompisarna egentligen hade tänkt sig gå.... Lite uppförsbacke var det också. Puh...

 

Snabbt tappar vi bort varandra i vimlet. Dessutom var jag ju tvungen att göra kortkorta pauser för... - FOTO!

 

Efter vätskekontrollen (ca 1½-2 km?) börjar det kännas riktigt bra. De flesta runt en springer så man triggas lite lagom av det. Lite tävlingssinne har man ju ändå. Jag tycker inte om att någon springer förbi mig...

 

Nu har vi kanske 3 km bakom oss, springer längs den vackra Fyrisån (Fyrispropaganda! Se mina tidigare inlägg om Fyrisån med nejderna.)

 

Men var är 3 km-skylten! Missat? Skönt när det återigen står ett musikergäng och underhåller för det blir lite variation!

 

Vackert vackert!

 

Inne på slutsträckan på Studenternas.

 

Pom pom-flickor/-damer!

 

Det spurtas friskt här. Somliga ser oförskämt pigga ut trots att de har 10 km bakom sig!

 

En äkta kaffeflicka, men det fanns kaffepojkar också!

 

Kvällssolen har bestämt sig för att förgylla picknicken!

 

Sist: en bonusbild - Bert-Ola (med solglasögon), känd från FS-bloggen och Dagnys fotofikor sitter här och tar igen sig med sitt gäng.

 

Hur gick det då för min del? - Inte så illa, men då pratar jag inte om tiden. Jag fick lite spring i benen efter dryga kilometern och orken tröt inte. Nästan dagligt cyklande till jobbet, uppför, med treans växel eftersom tvåan och ettan inte fungerar, har gjort sitt. Ett och annat sporadiskt gympass därtill. Och dansträning två gånger i veckan. Och tiden; inget att skryta med, men utan fotopauser hade den varit lite bättre förstås.

 

 

 

Postat 2012-05-31 23:28 | Läst 2557 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 6 Nästa