Diversefotografen

Bilder bilder ska det bli här... En och annan bokstav (littera) får slinka med... Men aldrig bokstäver utan bilder...

Macrofotografer i aktion

Macrofotokursen i Botaniska trädgården i Uppsala var en av fotofestivalens nyttiga punkter för min del. Vi skulle ju förstås koncentrera oss på allehanda växter, men mina vanor trogen slank jag till och med här in på ett sidospår och en del av resultatet finns här. Det är i alla fall mitt macroobjektiv som satt på kameran, förträfflig även för porträttfotografiska ändamål, har jag hört av några sakkunniga.

                                      Nedan Anna Dillner, vår ciceron.

                     

 

        

 

Här nedan Bert-Ola, finns här på FS, även med en blogg.

 

                                            Håkan är en ny FS-medlem.

                       

                        

                       

                       

 

I mitten Maria, FS-intresserad. Alla är kanske intresserade vid det här laget, Anna har skickat en FS-länk + en länk till Naturfotoforum till alla så det lär blir några som nappar på någondera.

  

 

 

För övrigt blev det ju naturligtvis en mängd macrobilder, vad annat! De kommer, de kommer...

 

 

Postat 2011-08-23 22:26 | Läst 3167 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Som i en Hitchcock-film

Vid den här tiden på året söker de sig till stan på kvällarna. De är många, väldigt många, till och med osannolikt många i stora flockar. Snabba, men med en imponerande navigations- och koordinationsförmåga, inga krockar verkar det bli någonsin. Hur är det möjligt?

Lite Hitchcock-känsla får man av dessa svärmar på tusentals individer. Vid ett tillfälle fick vi in en av dessa kajor, Uppsalas karaktärsfågel, och det var inte kul för någon av parterna... Då var jag med i en Hitchcock-film! Det var väl stackars fågeln också, men han hade inga kompisar med...

När kajorna flyger med hiskelig fart bara någon meter ovanför ens huvud, då klarar jag inte av att fota dem. Synd. Står på en terrass högt upp, utan tak och läget är perfekt för att fota dem. Det känns dock som man behöver skydda sig i stället. Dessutom är kajorna ju så oerhört snabba och det är svårt att hänga med på ett så kort avstånd med kameran. Men på lite längre håll kan det bli en och annan bild, så även i kväll.

PS. Skulle skrivit om macrokursen idag, men lämnar ämnet till en annan dag. Bert-Ola E har förresten skrivit om den alldeles nyss. DS.

 

 

Postat 2011-08-21 22:41 | Läst 2791 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Ett dygn med fotofestivalen i Uppsala

Vernissage - Planket - under byggplast, mingel mingel mingel! En del av utställarna hade lyckats locka mycket folk till tillställningen så det blev viss trängsel under gemytliga former under plasten. Ibland fick man ett Niagarafall i nacken via gliporna i plasten, men närvarande barn tyckte det var jätteroligt! Mina supportfunktioner (dottern ända från storstaden...!) anländer och strålar i kapp tillsammans med Tobbe.

 

Man får nya fotobekanta via dessa arrangemang; Ulla (nedan) och jag har hunnit träffas ett flertal gånger, varje dag faktiskt under de gångna tre dagarna! Charlotte, Per och Björn är ytterligare nya namn att lägga på minnet. Sisi känner jag från fotokurstiderna. Ytterligare ca 30 till samsas här under plasten, men jag har inte riktigt koll på alla. Många fina foton!

                     

 

Fotovänner dyker upp - här Lena och hennes man. Lena undrade hur det kom sig att hon hade missat arrangemanget. Jag hade inget svar på det. Det är förresten fler som har ställt samma fråga, Per "Otten" till exempel. Men, det kommer ett nästa år med en ny festival har jag hört.

 

Ytterligare en dotter dyker upp i all hast fast hon egentligen inte hade tid just nu. Jag var glad för den snabba titten och träffen! 

 

Delar av familjen äter middag ihop på en trevlig pub.

 

Hemåt i hällregn....

                   

 

En ny dag och hällregnet fortsätter. Utryckning till sambandscentralen på Hotel Gillet där jag jobbar som fotofestivalvolontär. Anna och Idit har hållit i det mesta i arrangemangen under lång tid; de borde se rätt trötta ut, men det gör de inte!

 

 

Gillets lokaler rymmer inte bara fotoutställningar och föreläsningar utan även en utställning med namnet Kamera Mastersamling! Fantastiskt roligt! Ron Noteborn ställer ut sin samling av gamla kameror för första gången någonsin. Har ni möjlighet så gå och se hans klenodor, de är kvar under söndagen!!!

 

Ron Noteborn till höger, Johan Margulis till vänster (den sistnämnde ställer ut fotokonst och lite till samt har en föreläsning).

  

   

   

 

Ibland tittar jag ut och frågar mig; när slutar det regna? Förvånansvärt många trotsar det dåliga vädret och kommer för att se utställningar och lyssna på föredragen. Glädjande!

 

Gör en hjälputryckning till Uppsala Kongress och Konsert där ett antal utställningar pågår. Alltid lika kul att kliva innanför dörrarna här!

    

 

Avslutar min dag genom att lyssna på Kenneth Gunnarsson då han pratar med temat Fotografin i backspegel, idag om gestaltande fotografi. Inspirerande som tusan! Synd att jag inte hade hört gårdagens föreläsning...

Klockan är närmare 18, dagen är slut för min del (tror jag i alla fall), tumlar ut och blir förvånad - det har slutat regna!!!

 

 

 

Postat 2011-08-20 20:58 | Läst 1799 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Det är mycket nu!

Som bekant är pågår en fotofestival i Uppsala, men det finns annat också på gång. Här några skådisar som deltar i Uppsala Krönikespel  - premiär i kväll. 

 

 

 

Postat 2011-08-19 17:45 | Läst 2430 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Invigningen av Uppsala Fotofestival!!!

En kortkort rapport från invigningen av Uppsala Fotofestival vid Martin Luther Kings plan:

Regnet börjar strila lagom till att invigningen ska starta. Regnet kan dock inte stoppa talare, både arrangörerna och Uppsala kommun uttrycker sin glädje över att Uppsala har fått en egen fotofestival. Publiken går det ingen nöd på heller, alla står samlade i ett tält som är uppställd för porträttfotograferingar under festivalen.  

Några fotografer fanns på plats. Vad annat...

  

Efter talet och klippningen av filmen (!) var det dags att bekanta sig med fotografierna på Planket.

Det var mysigt och varmt under plasten, efter ett tag rent utav svettigt. Både glada och förundrade miner kunde skådas bland publiken.

 Här nedan tillämpas en luftig metod att titta på bilderna, lite regn får man tåla.

  

 

Information om alla utställningar och övriga arrangemang finns på festivalens webbplats - se Uppsala Fotofestival .

 

Postat 2011-08-18 22:57 | Läst 1448 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa