En äldre mans strövtåg genom tillvaron. Ibland med en kamera i handen.

Annie Lennox i bara behån och Bob Marley i färg

Det drar ihop sig till sommar och med den en massa musikfestivaler. Jag har åldern inne för att minnas och påverkas av Woodstock, även om jag givetvis inte var i närheten av den fysiska platsen. Från Linköping till New York State är faktiskt en ganska lång väg.

Å andra sidan ligger Mantorp bara ett par mil ut på Östgötaslätten och där skulle en stor festival - minst lika stor som Woodstock enligt förhandsreklamen - gå av stapel under midsommarhelgen 1970. Det fanns ingen ände på vilka artister som skulle dyka upp, till och med gudarna själva hävdade de trosvissa. 32 band och artister annonserades, men i slutändan var det bara ett tiotal som kom. Och av Beatles såg man förstås inte röken, om nu någon verkligen trott det.

Fast i gruppen Blue Mink fanns en pianist som det skulle gå rätt bra för framöver. Elton John hette han.

Nåväl. Här är i alla fall en artistkavalkad som man gärna skulle vilja se igen. På en sommarfestival 2014 till exempel. Jag tror att Jojje Wadenius spelade på Mantorp. Made in Sweden finns i varje fall på listan över artister som faktiskt var där.

Fast Bob Marley blir det förstås lite svårt med. Även om jag plåtade honom i färg på Grönan, den där magiska junidagen åtta år senare.

Så spänn fast remmarna nu and Let's Rock on!

Nina Hagen, Draken Stockholm, 1980

Simon & Garfunkel, Råsunda Solna, 1982

Georg Jojje Wadenius, Simon & Garfunkel, Råsunda Solna 1982

Annie Lennox, Stockholms stadion 1987

Rollings Stones, Ullevi Göteborg, 1982

David Bowie, Ritz Stockholm, 28 mars 1987

Kim Larsen, Ullevi Göteborg, 1982

Iggy Pop, Eriksbergsvarvet Göteborg, 1987

Bob Marley, Gröna Lund, 30 juni 1978

Inlagt 2014-05-07 07:42 | Läst 2844 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Den där röda behån....
Marley på Grönan....
Nog har musiken betytt en del i livet.
Tack för påminnelsen och bilderna.
Jag var där - på Bobbankonserten. Det var mycket bas, minns jag.
Härliga bilder, Göran!
Hittar några kopplingar till mig själv här, förutom musiksmaken i allmänhet.
Var på plats och såg Stones på Ullevi -82.
Har långt gångna planer på att se Elton John på Bonnaroo utanför Nashville i juni i år, fast kanske det i sanningens namn är andra artister som står högre upp på önskelistan då, så vi får se...
Ha det gott!
/Niklas
Jag säger bara .....Wow!
Vilka fantastiska bilder och vilken lycka att ha dem i sin ägo..suck..var också på Grönan 78 ett minne för livet :)/ Marie
Jag är benägen att buga sådär lite lagom. En riktigt fin samling där jag fastnar lite extra för, på sätt och vis, två motpoler. Den första på Nina Hagen, med sina rejäla tekniska brister, och den riktigt, riktigt fina bilden på Bob Marley.

Den enda jag har sett i levande format är Jojje Wadenius, då ihop med Emil Ernebro förra hösten. Något helt annat än Simon & Garfunkel således. Det var en kväll med dubbelt upp, så innan Jojje drog den svenska gitarrinstitutionen Janne Schaffer av en repa.