- Mats Larsson

Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

1 | Inspirerad

Ja, på måndagen kom då beskedet att även företaget jag arbetar på nu ser en vikande orderingång och för den sakens skull tar till verktyget korttidspermittering. Det innebär för egen del jag är arbetsbefriad 40 % av min normala arbetstid men står till arbetsgivarens förfogande. Sedan i påskas arbetar jag hemifrån, min fru har gjort det en längre tid.

Samtal sker i dessa dagar på distans, kanske väl tilltaget i detta fall.

Jag har inte riktigt upptäckt bloggdelen på Fotosidan förrän igår då jag fick syn på flera intressanta blogginlägg, bland annat Bob Bovins som innehöll en fin bild ”Teknisk fulländning?” på en tulpanrabatt och ett intressant resonemang. Kikar man runt bland bloggarna så har många en lång erfarenhet av både fotograferande och av bloggande, något jag inte kan skryta med. I min andra blogg på quite.se/fotoblogg så har jag kommit till blogginlägg nr 53 och detta är som ni förstår mitt första här.

Som sagt blev jag inspirerad av tulpanbilden och tänkte att jag skulle försöka åstadkomma något liknade. Jag tog min elcykel, cyklade iväg och funderade var jag sett några tulpaner. Till saken ska nämnas att jag inte har fotat så mycket blommor den senaste tiden, mina fotokompisar suckar och verkar inte tycka det är något att fota, ungefär som att skjuta på en sittande fågel. Men jag gillar blommor.

Åkte till Öresundsparken som jag vet har haft en fantastisk plantering av blommor. Väl där upptäcker jag att det nog inte var i år i alla fall. Åker vidare till Sankt Jörgens plats och där är havet, nåja, med tulpaner i full blom.

Har en fotosession där, de flesta andra som går förbi fotograferar också, en dam kommer fram och börjar prata och får se bilden jag nyss tog när hon stod och kollade in mig. 

Ganska nöjd cyklar jag uppför den branta Långvinkelsbacken utan att bli varken trött eller svettig. 

Kul det här.

Postat 2020-05-06 11:40 | Läst 858 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera