- Mats Larsson

Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

17 | 100 % arbete igen

Ja, det var en kortvarig dipp. Skönt det. Försäljningsmässigt varade den förhoppningsvis bara April månad. På måndag är allt som vanligt igen. Sia, framför allt om framtiden, brukar vara svårt men just nu ser det ljust ut på jobbfronten. Avseende Coronafronten har vi ett överflöd av ”experter”, men jag följer Tegnells råd, han kan, i alla fall betydligt mer än vad jag kan, läkare dessutom.

*** 

Under ett påbörjat trädgårdsprojekt, ja det startade för en vecka sedan under permitteringen, har det blivit några rundor både till återvinningsgården för att bli av med material och till leverantörer av stenmaterial. Idag hittade jag en ny leverantör och vad hittar man då? Denna underbara nerlagda bod där man tidigare antagligen anmälde sig och sitt ärende, till expeditionen, den till vänster.

Underbar symbolik:

Vi värdesätter våra anställda högt, eventuella kunder tar också vi hand om, men mest gillar vi våra anställda. Kul.

***

På väg ner till city, ja jag hör hur fånigt det låter, hittar jag denna intressanta kombination.

Framför Katolska kyrkan tycker kommunen att det är lite väl tråkigt, det måste vi liva upp med två graffittiverk. Modigt eller annorlunda, välj själv. Man väljer motivet blommor framför en blomsterrabatt, vad man annars skulle välja vet jag inte nu när jag tänker efter, men så ingår jag inte heller bland dem som har koll på det, hmm önskemål ”motiv på mur framför kyrka”, nej inga polletter trillar ner, hos mej.

Jag tar en bild med 24 mm brännvid, bredare har jag inte, inte så kul.

***

Tar en panorama, dvs kameran på högkant och tar 4 bilder som jag sammanfogar i Lightroom, roligare.

***

För att det ska bli extra allt tar jag en bild med blomrabatten i förgrunden och graffitti-blommorna i bakgrunden. 72 mm brännvidd. Mindre bländare för att förgrundsblommorna ska synas mer. Extra blommor alltså, men man måste nog vara upphovsman för att gilla den.

***

 När jag ser resultatet klart i panoramabilden borde nog den vänstra bänken vara till vänster om den vänstra graffitin.

-Hallå hallå kommunen, var är förslagslådan?

***

Postat 2020-05-29 22:35 | Läst 441 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

16 | Botten var nådd


Där stod den, en gammal Duett, televerksorange med en brädbit ut genom rutan. Jag körde förbi och svängde tillbaka. Jag hinner knappt parkera bilen förrän jag ser den rulla i väg. Skit också. Snabbt upp med mobilen och får till en bild.

***

I min ungdom, och även nu, var jag som många andra väldigt motorintresserad. Jag mekade med otaliga mopeder och när jag blev 16 år så lyckades jag köpa en Epa-traktor gjord just på en Volvo Duett. Ett ganska vanligt ursprung när det handlar om Epa-traktorer. För att framföra dessa så behövdes ett traktorkort. Ett teoriprov var allt som krävdes. Men det var då det hände. Jag klarade inte teoriprovet och det var en riktigt käftsmäll. Jag kommer inte ihåg att jag gick på några teorilektioner, det skulle väl bara vara att vispa in liksom. Men det var det tydligen inte.

 ***

Så Epa-traktorn fick stå kvar i garaget. Jag kommer ihåg att det gick lika bra att köra den till skolan även utan körkort och när jag kom hem så blev det ett herrans liv. Jag tog då till det drastiska beslutet att rymma hemifrån. Jag tänkte redan då att detta inte var så optimalt men jag tyckte att det trots allt var en bra idé som läget nu hade utvecklat sig.

***

Jag kommer knappt ut ur samhället när ett gäng fasaner flyger upp framför mig, jag väjer instinktivt för dem och voltar med Epa-traktorn (hm stel bakaxel) ut i en åker. Det slutar med att jag hänger upp och ner i bilbältet eftersom Epa-traktorn till slut landar på taket. Helskinnad var både jag och fasanerna med Epa-traktorn blev illa tilltygad. Den bogserades hem av en bonde som såg det hela och hjälpte mig loss. Moloken och ledsen avslutades mitt första och enda rymningsförsök på detta sätt.

Det var det som slog mig när jag såg denna, nu förtiden, ganska ovanliga bilmodell.

 ***

Egentligen var jag på väg att fotografera dessa dekorativa utsmyckningar, ja det är sånt vi stadsbor uppskattar och gläds åt.

***

Postat 2020-05-27 23:31 | Läst 672 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

15 | GodnattBilder på solnedgången gillar man bäst själv det har jag förstått. Det har väl att göra med att man har varit där och upplevt känslan vilket inte alltid är så lätt att få över i en bild. Nåja, denna bild är tagen i Domsten, norr om Helsingborg.

 ***

Den skarpsynte ser kanske något som inte brukar vara i vattnet, men det brukar de faktiskt. Det är en båt. Man kommer tydligen använda upp till åtta olika båtar, en del med grävanordningar för att gräva ut den steniga botten.

I rör, som svetsas ihop på land, ska sedan en ny kraftledning läggas mellan Sverige och Danmark. Den äldsta är från 1973 och har tjänat ut.

***

Redan 2013 pratade man om behovet av detta och då fanns det uppgifter på att kalaset skulle gå på 380 miljoner. Nu, sju år senare, är det dags att förverkliga planerna. 

Läs artikel i HD från 2013 här.

***

Postat 2020-05-26 13:30 | Läst 432 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

14 | Vardagsglädje

Alla ser inte allt, men jag lägger märke till en del i alla fall. Värst är det väl med alla skyltar som är sär skrivna ha ha.. 
En förklaring till detta fenomen, som dyker upp då och då, är det engelska språkets intåg i våra liv, ja man kan välja att tro på den förklaringen.

 ***

Åker man till IKEA hittar man denna intressanta skylt:

Man brukar ju lära barnen att det är bilarna man ska passa sig för och först titta till vänster, därefter höger, vänster igen och efter denna procedur kan man korsa gatan om det är fritt.

***

Fixar man med bilar, kanske rostiga sådana, är väl denna en utmärkt beskrivande skylt. Man fattar direkt att de som jobbar här vet vad rost är i alla fall. Inledningsvis hade man lägre pris men nu är det den ordinarie nivån som gäller.

***

När vi ändå är inne på bilar  så kan man ju undra vad som ligger bakom att man på detta (över)-tydliga sätt vill sprida sitt budskap. Den tillhör knappast kategorin miljöbilar i sitt originalutförande i alla fall. Å andra sidan är den kanske tillfixad så att även Greta, och fler med henne, blir nöjd. Eller så har det bara glömts en smiley efter Greta.

Men en del av miljödebatten går väl på sparlåga nu när hotet från Coronaviruset är det omedelbara, miljön får vi fixa sen liksom. I en del storstäder kan man numera skönja att himmeln är blå, vilket inte varit möjligt när alla industrier gick för fullt.

***

Postat 2020-05-22 20:47 | Läst 529 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

13 | Annorlunda

Idag är det möte, föreningsstämma i bostadsrättsföreningen, utomhus. Den skulle vi ha haft tidigare i år men den sammanföll med Coronavirusets intåg så den fick skjutas på framtiden.

Just årsstämmor kan man enligt bolagsverket inte skjuta på hur långt som helst, oavsett vilka tider det är, men det finns möjlighet att delta på distans via web. Och det finns numera utökade möjligheter att delta via fullmakt. Vår stämma måste hållas senast den siste juni enligt stadgarna.

Nåväl, det har varit kallt och regnigt en tid men just idag kommer solen fram kl 15.00 enligt väder-apparna, men de hade faktiskt fel, den kom redan vid 12.30. Inte mig emot. Föreningsstämma utomhus blir en ny erfarenhet för oss alla, hoppas nu att det inte blir ett stormigt möte. 

Trädet? Inte aning mer än jag vet var det står. Men vet någon, svara gärna.

***

Eftersom det är kul att veta vad det är så gick jag tillbaka och tog några blad med mig, de kommer här.

Jag tror nog att det är en lönn, men det finns ju några olika...

***

Postat 2020-05-19 14:07 | Läst 405 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa