- Mats Larsson

Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

109 |

Gerry Johanssons fotoutställning på Landskrona Foto var dragplåstret för min del så det fick bli en avstickare dit. Väl på plats denna soliga söndag möts man av en fin och intressant utställning och ett obemannat bord där man skulle tro att någon skulle sitta och ta betalt. Men icke. Personen var som bortblåst, dock var en Ipad och en uppochnervänd bok tecken på mänskligt liv. En notislapp upplyste besökarna ”Kommer strax, är på toa”. Denna roliga och naturliga inledning var början på två intressanta besök varav detta var det första.

 

Tvärs över torget, eller Kasernplan som det egentligen heter ligger Landskrona Museum. Jag hade inte varit där tidigare men där var det bland annat en utställning med 17 motorcyklar av modell äldre eller av kategorin intressanta som var det som fångade mitt intresse.

Jodå, en våning upp i denna gamla byggnad fanns de. Lagom med historik om märkena och lite historik om just den utställda motorcykeln. För de som är mer än måttligt intresserade av motorhistoria, där namn som Vincent, Excelsior, Lito och Indian inte är obekant kan se fler bilder från det besöket här, länk https://bit.ly/3iBW9Ii.

För den ekonomiskt sinnade var båda dessa utställningar gratis, även det lite ovanligt nuförtiden.

---

Postat 2022-03-27 20:57 | Läst 624 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

108 |

Jag är nog inte ensam i min sinnesstämmning som är låg och som har sin orsak i ett invasionskrig på nära håll. Det finns de av oss som har upplevt krig, jag har inte gjort det men jag förstår att det sätter djupa spår livet ut, ja för de som överlever vill säga.

 

När jag var liten kom jag ihåg att det man som barn fasade mest var när ens föräldrar pratade om krig. De hade ett nära minne av Kuba-krisen 1962. Det hände att man fick den osminkade sanningen att det då var nära ett nytt världskrig.

Då kan man komma ihåg att på den tiden fanns det inte alls så många kanaler att få information så jag skulle tro att man vara ganska överens om bilden som förmedlades.

 

Att vi nu år 2022 och framåt ska rusta upp för att kunna möta en fiende med vapen förstår jag och instämmer i, men det är ju helt uppåt väggarna att vi ska behöva lägga våra pengar på det.

 

Men det finns de som är i en sämre sits, de har blivit födda i ett land vars granne helt sonika invaderar skövlar och lemlästar, inte bara materiella ting utan även familjer. Dagens dystra bild får symbolisera det abrupt stympade livet, utfört av någon annan.

---

Postat 2022-03-11 15:41 | Läst 632 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera