- Mats Larsson

Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

144 |

Det är dagen efter a storm called Otto. Det blåste ordentligt även denna gång. En annan gång när det var blåsigt var 1999, den stormen hette Carola (vi minns dig Robban). Jag arbetade då på en arbetsplats vars industribyggnad hade takpapp. När Carola hade pustat färdigt låg takpappen på marken framför den lägre kontorsbyggnaden. Under stormen fick vi sätta pallar med material för att de stora portarna inte skulle ge vika, de öppnade inåt.

 

Denna dag var gatufoto mitt intresse. Det gick så där, men det är vanligt när det gäller gatufoto det vet jag. Jag började lite försiktigt med ett stilla stående motiv, Pålsgatan 40 i Helsingborg. De bäst bevarade huset på den gatan, byggt 1863. Just nu verkar det inte vara någon som bor där.

 Fina orörda detaljer, kul.

-------------------------------------------------------

Går vidare till där det finns människor. Kommer knappt i gång alls förrän jag trampar på något som människans bästa vän har lämnat efter sig. Hm, mindre kul. Letar upp en offentlig toalett, som är öppen. Men i den fungerar inte vattentillförseln i vasken. Olyckligt.

 Visst är det trevligt att ta en promenad..., handskar och solglasögon på, inte dra på mungiporna...

-------------------------------------------------------

Gatufotovändan fick ett abrupt slut, jag cyklar hem. Men oj, vad har hänt här. Inte nog med att det är svårt att hitta en parkering, nu får man dessutom kolla vilka träd som kan tänkas falla över ens bil.

 

Aldrig har väl uttrycket ”Shit happens” varit mer passande, eller?

---

Postat 2023-02-18 17:13 | Läst 422 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

143 |

Uppochner eller det blir inte alltid som man har tänkt sig. Jag tänker på cykelparkeringen på Kungstorget i Helsingborg. Hela torget är omgjort och nu återstår cykelparkeringen för 540 cyklar som en sista pusselbit. En ovanligt segdragen historia som nu är ett år försenat.

 

Under resans gång har man oväntat stött på oljecisterner som man har behövt sanera men även andra typer av ledningar som vatten, avlopp, el och fjärrvärme. Som om inte det räckte visar det sig att de speglande plåtbitarna inte passar i taket. 

Men ser man på skisserna från arkitektfirman Krook & Tjäder kommer det nog att bli fint, när det blir klart.

---  

I ett underbart väder gick jakten på motiv i de nyare delarna av staden. 

Tja, den här byggnaden i egentligen inte ny, visserligen är utseendet från bostadsmässan H55 men det är inte originalet utan rester från en av tre paviljonger som återskapades till bostadsmässan H99 som hölls just 1999.

 
Men då undrar man så klart hur det såg ut 1955 på mässområdet som bland annat var på piren, jo så här:


Knappast min bild, jag var inte född då, än mindre hade jag tillgång till en kamera.


Detta är dock från 2023, på gång verkar det som...

---

Postat 2023-02-07 23:58 | Läst 490 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera