- Mats Larsson

Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

89 |

Mänsklig närvaro finner man i 2,5 pelargatt från vänster, det är ett ungt par som antagligen har en dejt.

Upphandlingen påbörjades 2015, bygget startade 2018 och 2020 skulle det vara invigning av det nya vattentornet i Helsingborg. Projektet är försenat. Budgeterad totalkostnad  är på 282 miljoner kronor men blir sannolikt 10 miljoner lägre. Skapelsen som man kan ha delade åsikter om är 40 meter hög och har 24 pelare och står utmed väg 111, en stadsmotorväg utanför staden.

 

Problemet är att vattenreservoarerna, två till antalet, har två millimeterstora oönskade hål i plastduken som ligger mot betongen och det får till följd att cirka 700 liter vatten läcker ut varje dygn. Underleverantören har varit där flera gånger och kan inte hitta läckorna.

Här är det på plats med ordspråket "Liten tuva stjälper ofta stort lasss", men jag kollade vidare och på SVT hittade jag denna snutt av information i slutet på en artikel:

  

Moderna versioner växer fram

I internetåldern blir många gamla ordspråk modifierade. Men även ordspråk i ny form kräver kunskap om de ursprungliga formuleringarna för att poängen ska gå fram.

Exempelvis ”Liten tuva stjälper ofta stort lass” har modifierats till ”Liten duva släpper ofta stort lass”, och ”Som man bäddar får man ligga” har blivit ”Den man ligger med får bädda”.

Kul! - eller "Man har inte roligare än man gör sig", ha ha

 

Vattentorn är intressant, jag skrev om det i ett blogginlägg 2019, kolla gärna in det, länken är här.

-------

Postat 2021-09-08 08:46 | Läst 916 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

88 |

Ännu mer vyer som möter en besökare. Ja de kan verkligen se olika ut. Man kan säga att detta inlägg är en fortsättning på inlägg 85.

En entré till en nerlagd skola, numera huserar vanliga hyresgäster här.

---------------------------------------

Entré av det mer futuristiska slaget, det nybyggda Prismahuset i Helsingborg.

---------------------------------------

Slottsvångsskolan. Den ritades av den blivande stads- och rådhusarkitekten Alfred Hellerström och invigdes 1892.

---------------------------------------

Saltimporten i Malmö, en restaurang. Utdrag ur deras hemsida: 1961 byggdes fastigheten Korallen 1 på Hullkajen i Malmö Hamn med sina sex våningar kontor och två våningar lager. Fastigheten är belägen på den yttersta spetsen av Malmös inre hamninlopp mittemot det framväxande och populära Dockan-området.

---------------------------------------

Postat 2021-09-06 12:43 | Läst 829 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

87 |

Det finns absolut glädjeämnen i vardagen. Teknikern på jobb har konstruerat en ställning sedan en tid, jag såg att den fortfarande inte var tagen i drift och undrade hur det kunde komma sig. Han hade inte hittat de önskade hjulen, sa han. Ok, jag kanske kan försöka, sa jag. Jag hittade ganska snabbt rätt storlek, de fanns på hyllan och jag frågade honom om dessa kunde passa. Nja, fel infästning, var svaret.

 

Provade igen och efter någon minut hittade jag rätt, de fanns på lager och priset var ok. Det visade sig att firman som hade vad vi sökte låg på samma gata som vi, jag har aldrig hört talas om dem och skulle förmodligen aldrig hittat dem om jag inte använt mig av internet, halleluja! Så klart fungerade även allt annat smidigt, kontoöppnande, leverans, funktion, synd att solka ner en så bra historia.

 

Man får ta vara på sådana tillfällen. Positiv information förmedlas även i Landet runt men det är kanske väl tillrättalagt. Annars blir vi matade och påverkade av negativ information om klimatet, situationen i Afghanistan, nya lagar i Texas och skogsbränder i USA.

 

Mot detta flöde går ABBA som fortfarande, 40 år senare, verkar intressera många. Börsen är också en ljusglimt men kanske kommer det anabola bränslet på den raketen att sina, i alla fall någon gång. Matchen mot Spanien var en jätteljusglimt som vi fotbollsintresserade aldrig kommer att glömma.

 

Det finns såklart även ett liv utanför mediebruset, intressen, familj, vänner, kultur- och sportevenemang som så sakteliga kommer igång igen.

 

Hm, kanske får man sålla lite, i mediaflödet vill säga.

Just nu är bristen på halvledare, mobiltelefoner är tydligen en storförbrukare, orsaken till att industrier får göra uppehåll i sin produktion. Mobiltelefontillverkning har företräde framför tillverkning av fordon avseende resurstilldelning tydligen.

---------------------------------------------

Postat 2021-09-03 23:26 | Läst 987 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera