- Mats Larsson

Ändrad ambition som nu är att fotografera mer och då och då skriva i denna blogg om det jag gillar, och det är ganska spretigt. Vi får se helt enkelt, allt är ju inte objektivt ha ha.

40 | Underbart är kort

Eftersom mina blogginlägg tenderar att bli längre och längre så bryter jag den trenden och kortar ner textmassan och levererar några bilder i stället, ja det känns lite annorlunda:). En låt som förstärker denna handling är Povel Ramels slagdänga från 1955. Den handlar dock inte om längden på slutartiderna.

Vi trotsade vädrets makter och åkte till Skäralid, denna oas för många. Många känns lite odefinierbart men att alla skulle vara där idag det trodde jag inte. Jag har inte heller förut sett så många personer utrustade med kamera och kamerautrustning som jag såg idag. Kul att se.

Vid ett tillfälle, det var när jag tog den första bilden, kom det en tjej och började fota samma vy som jag, inte helt ovanligt där. När jag var klar så hejade vi på varandra och då såg jag att hon hade samma uppsättning som jag har, både kamera och objektiv. Samma plats, tid och utrustning. Vad är oddsen för det?

Trots regn, rusk, lerigt och halt är det även underbart fint, friskt och skönt. Det finns som sagt ytterligare ex av denna bild, tagen av en yngre tjej, fast hon använde stativ i och för sig.

---

En enda svan i fanns i dammen, nästa gång vi ses är du vit. Svanfotografering är oftast lugnare än att fota jagande rovfåglar om man säger så, inget jag har provat, men det skulle jag tro. Men en gång vid ett fototillfälle i mars med svanar inblandade gick det hetsigare till, kolla här

---.

Att göra höjdskillnader rättvisa kan bli sådär men här syns det bra att det sluttar ordentligt.

---

Vatten i rörelse är alltid kul så länge man själv inte drattar i. I så fall blir rubriken, Klåpare göre sig icke besvär, hm... vem skulle ta den bilden....

---

Jag kunde inte hålla mig utan rotar fram bilder från 2017 och upptäcker att jag tar i stort sett samma typ av bilder, kallas det utveckling eller stagnation...

Då var det ett fast 35 mm objektiv och inramning av två träd.

---

Från Kopparhatten, en av utsiktsplatserna. Ett panorama sammansatt av ett antal bilder tagna med 55 mm objektivet. Bättre väder vid det tillfället 2017 helt klart. Men å andra sidan fanns det inte någon juvenil sångsvan i dammen vid det tillfället.

---

Postat 2020-11-05 08:25 | Läst 766 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera