I blekingska fågelmarker

Här kommer jag att redovisa lite funderingar och visa lite bilder från mina irrfärder i den blekingska myllan.

Besök vid matningarna och yttersta skärgården

Under de senaste dagarna har jag lagt lite tid på att göra lite fotografiska besök på de två matningarna jag underhåller i vinter och på självaste trettondagen blev det ett besök på den yttersta skärgårdsön i Karlskrona östra skärgård. Inget nytt under solen men i alla fall lite halvroliga fågelarter hamnade på sensorn. Först kommer här en sparvhökshanne som landade på min stora matning med gömsle. Kolla in vilken iakttagande blick den har!


Sparvhöken var en efterlängtad besökare uppe på matningen!

Och så kommer här några bilder från min tallskogsmatning där jag fotograferar utan gömsle. Nytt för denna vintern var besöket av stjärtmesarna.


Tofsmesen är en regelbunden besökare vid tallskogsmatningen i Sibbaboda.


Idag hade jag tre tofsmesar framme på fotoavstånd.


Även svartmesen är en uppskattad besökare!


Stjärtmesarna var dagens överraskning.

På trettondagen besökte jag Utlängan i hopp om att få fotografera lite änder och skärsnäppor. Änderna var utom fotohåll men en större flock på ca 60 skärsnäppor lät sig villigt fotograferas på närhåll. Tyvärr var det skarpt solsken från sidan så de flesta bilderna hamnade i papperskorgen. Här är några av de som sparades.


På denna bilden kan ni se vad skärsnäpporna bökar efter i tången. Det är de smala vita maskliknande djuren som är eftertraktade!


Nymånen gjorde sällskap med Jupiter (den kom inte med på denna bilden) och båda himlakropparna studerades på båtresan hem samtidigt som det sakta började skymma.

Det var allt för denna gången!

Tony Svensson/Naturfotogrupp Sydost

Postat 2022-01-09 18:24 | Läst 1038 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera