Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Nyårsfyrverkeri eller bilar

På nyårsaftonsnatten var jag precis som miljoner människor världen runt och tittade på fyrverkeri.

Viss är det vackert och en underbar känsla när det smäller. Alla dessa färger i olika formationer, högt och lågt. Otroligt vad de kan skapa med lite fantasi. SVD hade ett reportage om namnen på olika formationer, vad de innehåller för änmen som gör de olika färgerna. De frågade om vi kom ihåg vår kemilektion.

I Eskilstuna startade de fyrverkeriet med något som liknade strob-lampor, otroligt härlig effekt

Om det är vindstilla kan de lägga de en del ihop med tidigare smällar för att höja effekten. I bland blir det ännu häftigare när röken utnyttjas som bakgrund.

JA JUST JA RÖKEN.

Jag tillhör några av de störta bovarna i landet. Mitt jobb vid sidan av foto är att reparera vågar på industrin i Sverige. Mina kunder finns utspridda från Kramfors i norr till Malmö i söder.  Jag bor utanför Eskilstuna, bussar och tåg går inte så ofta. När en våg går sönder kan det innebära att produktionen stannar för det företaget. att då säga att jag måste invänta nästa tåg eller buss för att komma till dem om några dagar är inte så poppulärt. Därför kära läsare, måste jag vara så syndig att jag tar bilen. Dessutom är jag inte så miljövänlig för Sverige att jag flyttar föroreningarna till Brasilien. Inte heller tänker jag på att de stackarna skall få betala lite mera för sin mat för att vi ska få den till vårt bilbränsle. Alltså tar jag bilen.

När nu det var så stora fyrverkerier i bla Eskilstuna så måste jag ju tänka på miljön och åka mindre bil. Det gäller ju att utsläppen inte blir så höga. Då är det enkelt att hacka på oss bovar som håller det som finns kvar av Sveriges industri rullande. Huvudsaken är ju att det blir ett fyrverkeri med massa utsläpp.

Inlagt 2009-01-10 23:29 | Läst 776 ggr. | Permalink