Christers blogg

Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Tanzania

Jag bokade i höstas en resa till Tanzania och Zanzibar. Då kändes det som en avlägsen evighet tills vi skulle åka.

Men tiden går, fortare och fortare.
Med stormsteg närmar vi oss avresedagen. 

Kamerorna ska ses över, funderingar på vilka gluggar som ska med. Så den stora frågan, hur ska jag hantera bilderna? Ska jag ta med datorn? Då kan jag ju sortera bilder och kasta skräp. Men jag åker till ett ställe där det inte finns elström. Så kan jag utnyttja tiden bättre på plats än att sitta vid datorn. Så det får bli mera minneskort och en mellanlagring för backupp. Så plötsligt upptäcker jag att min rygga är för stor, den klarar inte flygets bestämmelser för handbagage och den andra för liten för alla prylar. Ytterligare en utgift. Efter noggrann koll så verkar den som FS säljer fungera, så nu är en sådan beställd. Hoppas nu bara att David ser till att jag får den i tid.

Då jag inte åker charter så måste jag fixa allt själv, med lite hjälp av kontakter på plats.

För den som inte vet så ska jag till en ort 150 mil väster om Dar i närheten av Kigoma.  Och därefter några dagars dykning på Zanzibar, med den nyinköpta Sea&Sea kameran.

Bilder kommer att läggas ut på FS efter hemkomsten i februari.

Ni får ha det så bra här hemma i regniga Sverige. Visst, det är regnperiod i Tanzania, men det regnar inte hela dagarna och allt är grönt.

 

Postat 2007-12-30 17:40 | Läst 1566 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Blinkers

Min senaste Italienresa som var förlagd till Milano och Parma.
Efter den resan ska jag sluta klaga på att svenskar inte använder blinkers på bilarna. Alla Svenskar gör det, nästan.
Lika många som inte blinkar i Sveriga blinkar i Italien. Blinkers på bilar är en dekoration som man tar till i undantagsfall. Det går ju lika bra att köra utan att blinka. Vem vet, Italienarna kanske blinkar med ögat i stället. Likaså filkörning, vad är det?
Visst har de fina motorvägar som jag skrev i förra bloggen. Men att se bilar fara fram i över 130 km/h med 1 - 2 meters avstånd till framförvarande bil får hjärtat att hoppa. Inte underligt att det blir seriekrockar.

Nu till alla Italienare som blir lite upprörda på mig, bli inte det. Jag har inget emot er, tvärs om, ni är jättetrevliga och vänliga, så bli inte arga på mig. Men använd blinkersen lite oftare när ni är ute i trafiken. Jag lovar, jag kommer tillbaka till Italien, trots trafiken som följer en annan kultur.

 

Postat 2007-12-03 10:25 | Läst 911 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera