Christers blogg

Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Tuff situation

Lördagen den 11 oktober har jag planerat att visa ett bildpel samt ställa ut lite av mina fotografier jag tog i Tanzania. Jag har sett fram emot det rätt mycket. Bokat in att tre dagar innan ska jag vara hemma och printa ut bilder på min 4800.

Parallelt med detta så håller jag på med en väggalmanacka för 2009, också från Tanzania. Den ska gå på tryck i dag eller i morgon. Minst 60% av försäljningspriset kommer att gå till biståndsarbetet i Tanzania och den orten jag besökte. Pengarna sak användas till skolböcker i grundskolan där.

Nu har jag flera gånger bloggat om olika tuffa situationer jag hamnat i. 

Men den här gången är nog tuffast av alla. Förra gången jag skrev om något tufft var när Elina dog och jag printade ut några av hennes bilder.

Nu ytterligare en stor motgång eller utmaning. Jag jobbar inte bara som fotograf utan har ett eget företag med helt annan verksamhet. Vid två tilfällen har jag sålt en utrustning till en kund i norra Sverige, som de sålt vidare. Deras mekanik som vi kopplar in oss på har inte fungerat så vi har kunnat trimma in vår utrustning. Nu hotar de med stora skadestånd och vägrar betala en faktura på 150 000 kr. Detta trots att vi aldrig fått chansen. Rent juridiskt så bör jag har rätt, men det tar så mycket kraft och tid. Tiden som jag skulle lägga på mina bilder går åt till tjafs med i mitt tycke ett oseriöst agerande från min fd kund.

Så för första gången i mitt liv kommer jag nu att anlita en advokat som får ta över åt mig. Känns mycket konstigt, men jag måste det för att klara mig ur situationen, eller så har jag gjort fel, men det säger inblandade att jag inte har.

Inte lätt att då producera bra bilder.

Men nu ska jag åka iväg och handla lite ramar mm till de icke utskrivna bilderna. Och då jag nu börjar printa bilder i sista minuten så får inte min Epson 4800 lägga av. Men till skillnad från mina andra skrivare och min pc så brukar min MAC, min RIP, PS och skrivaren sköta sig bra. Visserligen hade jag lite problem med svärta i sista hörnen på pappret, men det tror jag att jag löst. 

Så håll tummarna för min utrustning i morgon, (och för mina affärer).

Jag vet inte om man får göra reklam här, men allt är gratis vid bildvisningen, så jag chansar. Den kommer att vara i Malmköpings secondhand mellan kl 10- 13. 00. Det kommer även att bjudas på lite smakprover på Tanzanisk mat. inte tillagad av mig. Skulle du komma dit, säg att du läst det här.

Postat 2008-10-09 13:16 | Läst 1352 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera