Christers blogg

Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Det fungerade

Nu är jag hemma från O-ringen i Eksjö.

Det fungerade hyfsat bra att plåta med kryckor. Tror inte att så många snubblade på mina slängda kryckor. Däremot var det många som erbjöd sig att ta upp dem, de trodde jag hade tappat dem.

Ett problem var att jobba med dubbla kameror. En fick stå på marken intill mig. Som tur var fick den vara kvar. En hel del tävlande blev av med prylar då en liga härjade på området.

Men det var en fantastisk vecka. Massa med trevligt folk, fotografkollegor, journalister och svettiga löpare som man blem omkramad av. 

Jag fick iväg en hel del bilder, till olika tidningar runt om i landet, bla i SVD. Dessutom fick jag äran av att vara med i TV. Jag råkade stå ivägen när TV sporten var där o filmade.

Som vid alla idrottstävlingar är det spännande och trevligt att följa deltagarna på nära håll. I och med att tävlingen pågår i 5 dagar hinner man bli rätt bra bekant med en del personer. De flesta så trevliga.

Om du är intresserad av att se lite bilder så har jag lagt massa på min hemsida. Gå till sport, Oringen och de bästa bilderna enligt mitt tycke är på Elitserien och sprinten. Just ja sidan är www.projektfoto.se

I nästa blogg kommer du att få läsa om min och min kompis planerade fotokurs. Vi ska då lära ut fotografering av icke stillastående föremål. Det blir även en annons här på FS så därför vågar jag skriva om det här.

Postat 2009-07-28 22:57 | Läst 1008 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Oringen nästa

Det ska nog gå, (eller ska man säga hoppa?)

På lördag börjar O-ringen, ett av Sveriges största idrottsevenemang. över 11 000 startande i 5 dagar, alltså över 55 000 tävlingsstarter totalt.

Min skadade fot bättrar på sig i snabb takt så det ser lovande ut. Men visst, det kommer att bli tufft att vara där. Bevaka 5 eller om det är 6 målfållor med kanske 1 000 tävlande som ingår i mina tidningars spridningsområde. Att då inte kunna röra sig fritt ställer till det. Nu har inte jag studerat startlistorna så ingående, bara dragit ut mina klubbar så jag har de samlade.

Jag planerar att ta med 300mm 2,8 gluggen dit så jag kan stå mera stilla. Nackdelen med den är att det lätt kommer löpare mellan mig och den jag ska ha på bild. Dessutom får jag löparen från sidan.

Favoritgluggen annars är 70- 200, 2,8, man kommer nära och har lite marginal i och med zoomen.Men jag har heller inte släppt tanken på att testa en 10,5 glugg. Kan gå att få grymma bilder med en sådan. Kanske inte direkt till tidningarna, men de skulle kunna gå att ha tex i O-boken.

Jag har även förberett Metadatamallarna, även om några tidningar inte vet vad det är. Men de får lära sig tycker jag.

Jag har avtal med 5 tidningar nu, tyvärr så har även de neddragningar så förra årets stora bildförsäljning är nog ett minne blott. Inte ens min hemmatidning, som jag prenumererar på, EskilstunaKuriren ska köpa bilder, möjligtvis en bild från sista dagen. 

Så håll utkik i tidningen nästa vecka om det finns någon från Oringen. Beroende på var i landet du bor så kanske jag har tagit bilden. Jag har kunder från Blekinge till Luleå.

Christer

 

Postat 2009-07-15 22:01 | Läst 1170 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Uppladdning

Om en dryg vecka är det dags för årets största orienteringshändelse, O-ringen.

Jag har de senaste åren aktivt deltagit som fotograf där. För två år sedan tog jag och några andra fotografer och plåtade de flesta deltagarna och försökte sälja bilder till snåla orienterare. Men jag har återgått till att bara sälja till tidningar. 

Jag har ett antal tidningar som jag brukar plåta åt.

I år har jag en för mig helt ny metod för att ladda upp inför tävlingen. 

Min vänstra fot är gipsad. I morgon ska jag till en fotspecialist och få besked om det blir operation eller inte. Men hur gör man för att plåta orientering med ett 25 meter brett målområde, med löpare som ibland kommer i fållan till vänster o ibland till höger när man har kryckor, inte får stödja på foten och ska släpa på en D3 med 70 - 200 glug?

Fotskadan berodde på ett motorstopp på min MC, vid fel tillfälle. Mitt i en påbörjad sväng i ett gatuhörn. Cykeln välte och jag fick min fot under en pedal.

Även här var min Nikonkamera med, fast inpackad i en väska därbak, så den klarade sig även denna gång.

Nu är det bara på att hoppas på positiva besked i morgon med utebliven operation.

Postat 2009-07-07 21:46 | Läst 686 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera