Christers blogg

Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Den har kommit

Nu har den kommit.

Ersättaren till min gamla trotjänare, se min förra blogg.

Jag har bara packat upp den, testat att allt är som det ska.

Kommande helg ska min D3:a få bekänna färg i Lettland. Tills dess blir det bara provbilder.

Det är på ett sätt skönt med en kamera med till stora delar samma menysystem. Allt sitter på samma ställe och fungerar på liknande sätt. 

Steget mellan min D2x och min D200 var för stort när man stod o fotade på en stressig tävling. Nu kan känner man igen sig. 

Jag återkommer med lite testresultat senare. 

 Christer 

Postat 2008-06-23 19:29 | Läst 1144 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Till en trogen snart pensionerad vän

Din pensionering närmar sig nu med stormsteg.

Jag minns så väl första gången vi sågs. Det var i Bankeryd iSmåland. Jag tittade på dig, tog dig i min hand, tittade i ditt öga. Det blev kärlek från första klicket. Du följde med mig hem och från den dagen blev vi ett par.

Du har troget funnits vid min sida i ur o skur utan att klaga och du har inte svikit mig enda gång.

Jag kan inte annat än tänka tillbaka på vår tid tillsammans.

Jag vet inte hur mycket du minns av vår tid tillsammans, jag har ju inte frågat dig. Du börjar se lite sliten ut, det frestar på att arbeta hårt. Men du är fortfarande lika pigg som första dagen när vi sågs.

Redan efter några dagar var vi på vårt första bröllop ihop. Visst, vi kände inte varandra så bra då, men det gick väl hyfsat ändå, du skötte dig så bra, jag var väl lite klumpig i min kontakt med dig.

Troget har du kämpat på tillsammans med mig. Vi har varit på fjällvandringar ihop, vi har varit i Klippiga bergen, besökt Tanzania med stark hetta. Ibland var du lika röd som jorden där, du har fortfarande lite rött kvar. Vi var i Östersund när det var 25 grader kallt, vi var ute o gick hela dagen och du var hela tiden vid min sida, ofta tog jag dig i min hand och tittade på dig, hela tiden skötte du dig perfekt trots att du måste varit stelfrusen.

Eller som när vi var i Sylarna och det var full snöstorm och15 grader kallt. Flera av dina kompisar klagade en del, men inte du som troget kämpade på. En annan gång i Sylarna är vi tätt tillsammans helt nerisade av snö. Föresten den bilden på oss finns med på FS i min presentation.

Men din stora insats har varit på orienteringar. Troget hardu kämpat på, ibland har regnet öst ner och du har varit utan regnrock, ibland har du varit grå av damm, men ändå skött dig perfekt.

Nu ska du få följa med på O-ringen och mest lata dig, bara göra enklare jobb nu när du går i pension. Du har inte långt kvar till 100tusen nu, men är ändå pigg.

Nu är en ny medarbetare på väg. Du har tagit 93 000exponeringar hitintills.

Du min trogna vän, min Nikon D2X, du kommer att bli ersatt aven Nikon D3.

(Texten är korrigerad då flera mellanslag tycks ha försvunnit, skrev det i world och kopierade in testen)

 
Postat 2008-06-17 22:54 | Läst 1228 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera