Christers blogg

Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Sista natten, för denna gång

Så har den då kommit, sista natten i Tanzania för den här gången, snyft.

Men det ser ut att bli ett bra slut. Var ut till havet o badade i dag. Hade inte dykdatorn med mig, men jag närapå brände mig i vattnet när jag klev ut, ända ut på 2 meters djup var det hett i vattnet. Det blir ytterligare en dag på stranden. Innan hemfärden ska jag besöka ett projekt med barn som inte har föräldrar som bor tillsammans. Min taxichaufför, Juma har ordnat så att varje eftermiddag kommer det dit barn som har föräldrar. Så tränar och spelar de fotboll, med varandra. Det skapar väldigt bra sammanhållning då de både före o efter fotbollen sitter o gårigenom matcherna och träningarna. Juma har själv varit spelare i Tanzanias högsta serie. Ska se om jag kan få till någon om det med bilder o text.

Så sitter jag och funderar på att ordna en fotoresa hit till Tanzania. En av mina bekanta här nere kommer under nästa år att starta upp en camp där folk kan hyra in sig. Det lär finnas rätt mycket djur där, både för foto och för jakt. Men när jag åker dit får folk bara skjuta med kamerorna. Jag var i ett annat område och såg Babianer, antiloper och vildsvin. Visst, man ser mer djur i Serengetti (eller hur det nu stavas). Men de här går helt fritt.

Vill du med på en äventyrsresa, hör av dig. Jag har 2 intressenter redan. Kostnd, ja, men det bör inte bli så blodigt. Det kostar inget för dig att visa ett litet intresse redan nu. En sådan resa kräver rätt mycket planering o det är bra att veta om några av er vill med eller om jag ska lägga ner tanken.

Men det lär i så fall bli en resa du sent ska glömma.

Nästa skrivande lär bli i Sverige

Asante

 

Postat 2008-12-12 20:22 | Läst 1496 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera