Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Oringen nästa

Det ska nog gå, (eller ska man säga hoppa?)

På lördag börjar O-ringen, ett av Sveriges största idrottsevenemang. över 11 000 startande i 5 dagar, alltså över 55 000 tävlingsstarter totalt.

Min skadade fot bättrar på sig i snabb takt så det ser lovande ut. Men visst, det kommer att bli tufft att vara där. Bevaka 5 eller om det är 6 målfållor med kanske 1 000 tävlande som ingår i mina tidningars spridningsområde. Att då inte kunna röra sig fritt ställer till det. Nu har inte jag studerat startlistorna så ingående, bara dragit ut mina klubbar så jag har de samlade.

Jag planerar att ta med 300mm 2,8 gluggen dit så jag kan stå mera stilla. Nackdelen med den är att det lätt kommer löpare mellan mig och den jag ska ha på bild. Dessutom får jag löparen från sidan.

Favoritgluggen annars är 70- 200, 2,8, man kommer nära och har lite marginal i och med zoomen.Men jag har heller inte släppt tanken på att testa en 10,5 glugg. Kan gå att få grymma bilder med en sådan. Kanske inte direkt till tidningarna, men de skulle kunna gå att ha tex i O-boken.

Jag har även förberett Metadatamallarna, även om några tidningar inte vet vad det är. Men de får lära sig tycker jag.

Jag har avtal med 5 tidningar nu, tyvärr så har även de neddragningar så förra årets stora bildförsäljning är nog ett minne blott. Inte ens min hemmatidning, som jag prenumererar på, EskilstunaKuriren ska köpa bilder, möjligtvis en bild från sista dagen. 

Så håll utkik i tidningen nästa vecka om det finns någon från Oringen. Beroende på var i landet du bor så kanske jag har tagit bilden. Jag har kunder från Blekinge till Luleå.

Christer

 

Inlagt 2009-07-15 22:01 | Läst 1176 ggr. | Permalink
Hej Christer!

Jag är på Boendeservice vid Fritidsgården utanför Ing 2, om Du vill hälsa på en stund. Jag bjuder på kaffe.

MVH

/Johan (från HELAGS)
Hej Johan.
Oj, förlåt, det missade jag. Det var fullt upp på tävlingen. Dessutom hoppar jag på kryckor så kraften räckte inte till så mycket extra grejor.
Christer