Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Det händer andra men inte mig

Hur ofta har du inte hört att en hårddisk kan gå sönder?
Men det händer ju inte dig eller mig, det händer ju bara andra.

jag har haft datorer sedan början av 90-talet och ända disken som gått sönder var en bärbar dator som ramlade i golvet. Så varför ska man egentligen hålla på med massa tramsigt backupp?

Visst, ibland tar jag väl backupp på viktiga data o bilder, men det tar ju bara tid och är jobbigt.

MEN, nu har det hänt mig, en diska har stannat. Massa bilder är bara borta. De viktiga, tex Tanzaniabilderna finns på flera ställen. Men många som man tagit lite då och då är bara borta. Vart har ettorna och nollorna tagit vägen?

Så nu är disken på väg för att se om det går att hitta några ettor, nollorna är ju inget så de behöver man ju inte leta efter.

Dessutom har jag beställt ett backuppsystem med 4 x 750 Gb disksystem.

Det var bättre förr, mina gamla negativ finns kvar, där är inte ettorna ute o far i rymden.

Så nu kan nog du vara lugn, min diska har ju gått sönder och sannolikheten att även din disk ska gå sönder samtidigt som min är ju inte så stor, eller? Kan det hända även dig?

 

 

Inlagt 2009-02-23 21:24 | Läst 902 ggr. | Permalink
Hu ja, det behövs en krasch för att man ska vakna upp... Men det händer väl i alla fall inte två gånger för samma person?!
/Jenny
Hej Jenny.
Jag har varit med om att åskan slog ner på samma ställe 2 ggr, hos en av mina kunder. Så man kan aldrig vara säker.
gulp!!!!
Men jösses är det sant?? Så himla surt!!! Beklagar:-(
Hur sjutton skall man göra egentligen? För en disk fylls ju omedelbart om man skall backuppa med det som finns på den förra? HUaliga.. håller verkligen tummarna för att det gick att rädda informationen på disken:((
/Mvh Anna
Hej
Jag har varit med om 4 hårddisk kracher sedan 1984 så jag är härdad.
Men obs det finns duktiga folk runt omkring som kan häva ur data ur havererade hardiskar!
Och det är sällan de ger upp, oftast bara om disken brunnit.
Det finns i stockholm, och jag vet några är i KBH.
I KBH kostar det 500 kr. normalt så får man det hela på dvd'er . Skriv till mig privat om du vill ha kontakt med dem.Hoppas det ordnar sig
Ulf Lundell skriver på en vanlig skrivmaskin för allt kan bara försvinna plötsligt när man sitter vid datorn. Inte riktigt samma sak, men igår var jag inne på samma tanke, att vi som skriver enorma mängder för bok och sånt så har jag erfarit att vips så är allt borta, det känns inte bara fånigt, det känns liksom helt meningslöst-- bortkastat.

Det är inte alltid man skriver i Word och klickar på spara helt maniskt hela tiden, grejen är den att man är så djupt koncentrerad så man vill inte stöta på en massa konstigt tekniskt strul mitt inne i den kreativa processen.

Därutöver hotar ju också alltid en datorkrasch, det kan ju hända den bäste, men jag funerar skarpt på en elektrisk skrivmaskin faktiskt, inte minst för att det ändå är skönare för ögonen att läsa på vanligt hederligt papper...

Hälsningar Silja som inte riktigt höll sig till ämnet men det kanske inte gör något :O)
Usch...va nervös du gjorde mig nu! Måste nog sätta igång och backa upp mig genast!!!!
Men å andra sidan har du ju rätt...har det hänt dig som det egentligen aldrig händer...så hur stor är sannolikheten att det ska hända mig nu då? Njae...inte så stor...så jag kan nog lugna mig en stund till! *gäsp* Jo en stund till kan jag dra på det.... ;O)

Skittråkigt dock för dig...och ska jag erkänna så har det hänt mig två gånger...redan...så att det ska hända mig igen är ganska stor så då är jag tillbaka till att jag måste backa upp mig igen! *suck*
Jag förlorade alla bilder från mina första digitalår så jag vet hur det känns! Skittrist! Hoppas dina ettor och nollor går att hitta och rättas in i leden så du får tillbaka bilderna!!

Lycka till!
Tack alla ni som kommenterat min trasiga disk. Jag har ännu inte hört något om den, kan meddela er hur det går.
Nu väntar jag på mitt backupsystem, så jag kan rädda en del av mina bilder.
Håller med om att en gammal hederlig skrivmaskin och en analog kamera kan vara att föredra.