Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Hållbarhets test MAC

Många påstår ju att Mac-datorerna är så bra.

De ska vara robusta och hållbara.

Bara för att testa om det är sanning tog jag min halvår gamla Macbook 13". Lät den falla en meter rakt ner i ett betonggolv. Datorns skärm var stängd, datorn var i viloläge men inte avstängd. Efter fallet tog jag upp den, öppnade skärmen och den rullade igång som om ingenting hänt.

Efter den testen, en gång Mac alltid Mac.

Nu ska jag väl i ärlighetens namn säga att testen var helt ofrivilligt. Datorn föll utan min kontroll. Mitt hjärta stannade nog ett tag. Men när jag fått upp den och granskat allt och sett att allt var OK kunde jag andas ut.

Det blev en liten buggla i ett hörn, det var alla skador. 

Inlagt 2009-05-14 22:57 | Läst 880 ggr. | Permalink
Råkade snubbla in här och tänkte ge ett tips! Ta backup och håll koll på hårddisken efter det fallet.
Mitt tips: Tappa inte datorn i golvet.
Den tål även en kopp kaffe hälld över tangentbordet... Blir en väldoftande dator efter det :)
Jag råkade tappa min MBP (någon månad gammal) för ett tag sedan ner i marken där det låg fullt med makadam. Visst, det blev en ful buckla i ett hörn, men jag märker inte av något fel på datorn.
Min känsla säger mig att ena fläkten låter lite annorlunda så jag ska lämna in den någon gång när jag inte behöver den så mycket som jag behöver nu. Det är säkert bra att se över den.
Visst är dom fantastiska ^^
Tack alla för era kommentarer.
Visst tar jag backupper, regelbundet. Men min senaste disk som krachade hade jag inte tappat, så det kan hända oavsett hur man behandlar dem.
Ja vad kan man säga.. som äkta macfantast är jag inte ett dugg förvånad;-) Läste någonstans at det finns någon miljon virus till PC men kanske ett 40 tal till mac. Det finns spaltkilometrar jag skulle kunna skriva om PC och hur den strular o hänger sig - har nämligen en sådan hemma tyvärr. Men på jobbet? Tja.. arbetar med megafiler o redigerar i bilder på upp mot 2 gig men har IIINGA problem med at jobba paralellt med annat under tiden kan ha 7 8 program igång o det gör inte ett smack!
Älskar mac totalt!!
Jag tappade min jobbdator, en Lenovo Thinkpad T61 från 2m höjd, påslagen men med locket stängt.

Det enda som sprack var plasten runt säkerhetsfästet.

Imponerande!
Skönt att vi är några som förstår fördelarna med Mac!
Göran