Mycket resor, sport o natur, samt lite annat

Hej då PC- Välkommen MAC

Nu håller ytterligare en av mina gamla trotjänare på att gå ur tiden. Det ska inte bli någon upprepning av bloggen från juni.

För ca 6 - 7 år sedan köpte jag en supermodern bärbar dator. Toshiba Portege 4010. Den har varit fantastiskt bra. Visst lite tung och tjock, men samtidigt relativt smidig, 13 " tror jag den har. Den hade från början nära 9 timmars bstteritid.Har varit med dagligen ute på jobb på industrin, fuktigt, dammigt varmt o kallt. Den har aldrig protesterat eller tappat någon data. Men sedan i sommras har fläkten krånglat så den blir överhettad.

Då jag även jobbar med bilder skaffade jag för 2,5 år sedan min första MacBook Pro.

Nu när jag behövde en ny till industrijobben var valet inte så svårt.

Dagen efter att Applen presenterat sina nya datorer la jag beställningen.

I dag kom underverket. En Macbook. Vilken snygging och vad liten och smidig den är. Hoppas nu bara att den kommer att gå lika bra som min gamla Toshiba.

Det är otroligt vad de tänkt på allt på Apple. Bara med ett par knapptryckningar har jag fått båda mina Maccar att se lika dana ut med samma ikoner och synkat allt. Nu ska jag inte köra samma saker i dem, men grunden med internet, skrivbordet, kalendern mm, allt är identiskt.

Undrar om Windows löst det lika smidigt ännu med sin synkning. Snart kommer även kontorsdatorn att få lämna in till förmån för, gissa vad, en MAC.

Står du i valet och kvalet om PC eller MAC, sluta tveka. Visst Mac är lite dyrare, men så mycket enklare att använda så det är det värt.

 

Inlagt 2008-10-30 21:52 | Läst 1327 ggr. | Permalink
Tack Aino att du tog dig tid att kommentera min blogg. Jag tror jag blir nöjd, har ju kört MacBook Pro i snart 3 år. Men aldrig på industrin. Apple har verkligen tänkt till på användarna.
Sådan synkning (användarinställningar, ikoner osv osv) har funnits för Windows under en lång tid, så det är absolut inga problem.
Hej Mattias.
Tack för att du tog dig tid att läsa min blogg.
Jag har då aldrig sett till något sådant. Men det borde ju finnas. Fast på Mac fick jag frågan direkt jag startade den.
Christer