fotografering (och annat?) med ddarriga händer

6x6 direkt i kameran, nu gick det som det var tänkt, på väg till tårtan

På väg till gårdagens fotofikaträff påEllens bageri/tårtan/puck på Hornsgatans outgrävda puckel steg jag av tunnelbanan onödigt tidigt för att få onödigt långt att gå, bara för att det var roligare så och för att kunna känna glädjen och tillfredsställelsen över att göra något som är onödigt.

Det jag gjorde först var att stoppa i en rulle låtsasfilm,  svartvit 6cm x 6 cm, i min lilla Olympus, och si, denna gång gick det som jag hade tänkt, nu stämde min gammelmanshjärnas föråldrade logik med kameraprogrammerarnas ibland ologiska (tycker jag) logik och kameran lämnade färdiga svartvita kvadratiska jpg till mig.

Jag gick medvetet in för att ta ogenomtänkta bilder, lyfte kameran när jag såg något och tryckte av. Jag kände skönheten i att att vara opretensiös och fri. Hade jag något  syfte, var det nog detta, att vara fri.

Jag började vid Stockholms Central, så därför blir det mycket betong till att börja med.

Betong och linjer kanske. Här kan man stanna länge och studera linjer och formernas spel, att vänta på det rätta ljuset, att vänta på att lämpliga staffagefigurer passerar och placerar sig rätt. Jag bara stannade, tryckte av och gick vidare.

.

Det var lite råkallt och kyligt, så vädret lockade inte till att stå och vänta, det var skönare att röra på sig, men det lyckades ändå hinna in en människa i bilden (ja han kan anas redan i förra bilden).

Över Riddarfjärden var vädret grått och disigt, så det var tur att jag hade svartvitt i kameran, i färg hade det inte blivit något vidare, men nu blev det några silhuetter i alla fall.

En vy mot Gråmunkeholmen kan väl passa i Gråvädret.

Riddarholme blev den först på 1600-talet.

Jag vände mig om innan jag fortsatte. En modern riddarborg?

Här blev det en domkyrka och ett riddarhus också.

.

Stadshuset smet in i bildrutan också, innan jag fortsatte söderut.

Dagens Riddarholme.

Riddarnas ädla springare?

.

Där tog filmrullen slut, och gick jag inte vidare lär jag fortfarande stå där och frysa...

.

Inlagt 2012-11-22 09:19 | Läst 1480 ggr. | Permalink

"Lite spännande och kul, att du inte enbart kör panorama... :) Men jag blir lite nyfiken över/varför "undervikten" i nästan, samtliga bilder..... Vad lockar i nederkant?? Du tvingar mig att "se ned" på ditt foto.... :) //Peter"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina fyrkantiga bilder! Gillar det formatet mycket, trots att jag själv sällan använder det på mina bilder.
Svar från janolof 2012-11-22 20:37
Det är skönt med lite omväxling ;)
Eller snarare är det utforskning av det man inte gör så ofta, för att inte fastna i ett maner.
Betongen fick lite liv genom svängarna i femman och sexan och bilden med statyn vid Stadshuset blir dagens favvo. Ha det gott och fortsätt med roliga onödigheter! :-)
//Ewa
Svar från janolof 2012-11-22 20:39
Den där betongen går det att utvinna mer ur...
Precis som med det grå ljuset...
Onödigheter kommer jag inte att sluta med, de behövs.
Lite spännande och kul, att du inte enbart kör panorama... :) Men jag blir lite nyfiken över/varför "undervikten" i nästan, samtliga bilder..... Vad lockar i nederkant??
Du tvingar mig att "se ned" på ditt foto.... :) //Peter
Svar från janolof 2012-11-22 20:42
Nu får Herr'n ursäkta, men nu förstår jag inte! Vadå undervikt, det är ju förgrund ju!
Peter-L 2012-11-22 21:05
Ahhhhh jag förstår..... "förgrund", så inte underground... ;-) Nåja, jag är väl för insnöad på panorama... Men oavsett så saknar jag de tre kronorna på stadshuset..... Keep it comming!! //Peter