fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Åker man till Fotomässan för att titta eller träffa?
(Eller är det ett av mina mest meningslösa inlägg?)

Det är så vist ordnat, att nära min arbetplats passerar en järnväg, som också passerar Stockholmsmässan, så vips var jag där och det dröjde inte länge innan jag stötte på bekanta. Dom fanns lite överallt, gamla kompisar men inte sett på tio år, en fd granne från Västmanlands slättland och lite andra fynd.

Rätt snart stötte jag på de här herrarna , som verkar hålla sig på respektebelt avstånd från Panasonics nyheter

Panasonic-mannen, Thomas och Krister.

 

Den här killen har jag ingen aning om vem han är, men han stod bredvid mig. Och hans kompis ser väldigt misstänksam ut.

Men han (killen, inte kompisen) undrade om man kunde använda det objektivet (på Panasonic-kameran) på den kameran (Min Olympus Ep-1).  Sagt och gjort, med Panasonic-mannens goda minne bytte jag objektiv, så denna bild är tagen med ett Panasonicobjektiv på min kamera. Det gick ju bra.

 

Micke var också där och när han såg att jag skulle fota, gjorde han sitt bästa för att försköna bilden.

 

Ja, och sedan träffade jag Lysa och Louis och Kurt och Nic och Angelica och Jim och Staffan och....

 

...men egentligen är jag mest nöjd med bilderna när jag väntade på pendeltåget hem.

Ett spöktåg passerade där

 

...och ett till

 

Men när de passerat kunde jag ta en bild på stationen också. (Klickbar)

Och med tanke på att det är fredagen den trettonde är det ju märlkigt att inget inträffade (fast det är ju fortfarande en kvart kvar)

Inlagt 2009-11-13 23:49 | Läst 4234 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jättekul att träffa dig igen J.O! Och som vanligt, härlig, underhållande läsning från din blogg :)
Tågbilderna tyckte jag var bra/bert
Vart en ganska småsmysig mässdag tycker jag. Undvek utan större svårigheter dom värsta teknikfällorna och lyckades komma därifrån med en Dacora 1 från tidigt 50-tal. Annars vart det ju som sagt lite av en kompisträff ihop med ett föredömligt exponerande av diverse bilder i lokalerna. Sen vart det hem och horisontalläge för att vila fötterna.
Är lite nyfiken på om det går att göra tvärtom. Dvs sätta olympus 17/2,8 på den nya panasonicen, och då även använda sökaren (som följer med objektivet). Jag vet, panasonics pancake 20/1,7 ska vara mycket bättre, men jag gillar inte bränvidden 40mm (tycker att 34mm som olympus har är att föredra).
Svar från janolof 2009-11-14 10:37
Det går att göra tvärtom. Det du missar i båda fallen är korrigeringen av objektivens felteckning. Och med Olympus-objektivet på Panasonicen missar du antiskak, som P har i objektiven.
Som vanligt fint att träffa dig och få en härlig storkram!

Kul att träffa Micke också IRL! Och Nic, Kurre, Peter, Angelica, Alf, Johan, alla Bellor och så Leif förstås.

Just det, Bengt Björkbom också!

Missade tyvärr Louis och Per Ottenström. :-(

Jag hade en fantastiskt fin fredagen den 13 - min dotter fyllde sexton år och det blev en finfin dag och kväll.

Nu ska jag sluta svamla i din blogg - önskar dig en skön helg!

(Du kan inte göra meningslösa inlägg.)
Svar från janolof 2009-11-14 10:40
Jo, det var en härlig kram.

(Och om jag inte kan skriva meningslösa inlägg, så svamlar inte du)
Och min son tog körkort i veckan. Också en stor händelse.
Ok, tack för infon. Jo, men antiskak finns ändå inte i panasonics pancake 20/1,7.
Det var jättekul att träffa dig igen J-O. Håller med dig ;Dina spökbilder blev/är riktigt läckra.