fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Blir man en bättre fotograf om man har en snygg kamera?

Jag vet inte varifrån de kommer, men plötsligt dyker de bara upp i huvudet, tankarna, kanske som en fråga, eller ofta ska jag nog säga, det dyker upp en fråga, växer blixtsnabbt fram ur intet. Ibland fångar jag upp dem, ibland tränger de sig på och ett sätt att bli av med  dem är att ge sig i kats med dem. Och den här gången var det alltså:

"Blir man en bättre fotograf om man har en snygg kamera?"

För att kunna svara på den frågan måste jag ju först förstå den, och då måste jag ju tolka vad jag menar med bättre och vad snygg är, ord som ingetdera är precist, snarare tvärtom, och de tolkningarna skulle man kunna ägna hela avhandlingar åt utan att komma fram till svaren, utan bara finna en rad möjliga tolkningar. Så därför avstår jag från att försöka svara, utan ägnar mig i stället åt reflektioner.

Sålunda hittade jag tre hypoteser:

  1. Om man har en snygg kamera blir man en bättre fotograf, för att man med sin snygga kamera uppfattas positivt av omgivningen, och därigenom förenklas fotograferingen. Detta leder i sin tur till att man tar bättre bilder. Vilket i sin tur leder till att man uppfattas som en bättre fotograf.
  2. Om man har en snygg kamera blir motivet positivt inställt och mycket lyckligare, och därigenom ett bättre motiv som ger bättre  bilder, vilket i sin tur...
  3. Om man har en snygg kamera är man som fotograf mycket nöjdare och därför en bättre fotograf.

Eftersom jag spontant kände att det var den tredjae punkten min uppdykande tankeimpuls handlade om, valde jag självklart den för det fortsatta reflekterandet. Då kan vi få följande tankesekvens: Om jag har en kamera som jag tycker är snygg, vacker, formskön eller estetiskt tilltalande, eller varför inte allt på en gång, så blir jag nöjd och trivs med kameran och är glad och god där jag går och fotograferar. Och då mår jag bra.

Och en fotograf som mår bra är en bra fotograf.

 

Och människor som ser en glad fotograf med en snygg kamera, blir också glada.

 

Inlagt 2009-11-08 19:44 | Läst 3754 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Självklart.... ;)
Såklart man vill ha snygga grejer, saker man själv tycker är snyggt alltså.
Men allra bäst måste ju vara en snygg fotograf med en snygg kamera?
Jag är inte sämre människa att jag är som 3:an. Vill jag sätta något framför min tjusiga näsa och bedårande ögon kan det ju inte vara sämre grejjer.
Likadan diskussion finns inom biljarden, där det för mig är viktigt att ha en snygg kö. Självklart en Meucci med intarsia. (Ingen paralell till det där med näsan o så).
I love it!
Veckans bästa inlägg! :)
Helt rätt, så är det.
Kanlägga till att den ska se mycke' proffsig ut oxå;-))

Dina tankar/reflektioner får mig på gott humör så nu gäller det att ta nå'ra bilder. Men G10.an vinner väl inget skönhetspris förståss men de'får räcka med en glad fotograf;o))
Ha de' bra!//Kurre
Blir man en bättre fotograf om man har ett snyggt motiv?