fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Det blommar i Kista och husen är genomskinliga, vad gör det då att färgerna är hemska och människorna gått hem?

Det blommade utanför mitt fönster på jobbet idag, det är lön(n)löst att förneka det. Och solen lyste på blommorna trots att det är norrfönster. Fönstret går att öppna och jag har en kamera, och då ser det ut så här.

 

När jag går hem är gatorna ganska tomma, så ska man gatufotografera, blir det tomma gatufoton. Men det gör inget, för jag upptäcker att grannhuset är genomskinligt, ytterväggar, fönster och tak är kvar, men innanmätet är borta. Skalet ska fyllas med nytt innehåll.

Ändå är huset inte mer än drygt tio år gammalt, och nu är det mest fullt av tomhet. Det mesta som syns är bara speglingar och återsken av något som finns någon annanstans. Rena lurendrejeriet alltså. Lita inte på vad du ser i bilden.

 

Det du ser i den här bilden finns bakom mig, framför mig, till vänster om mig, till höger om mig, långt ifrån mig, men också på andra sidan huset, dit jag inte kan se. Tro inte på vad du ser!

 

Men det var ju blommor det skulle handla om. Blommande träd.

Men nog är det en hemsk färgkombination i den här bilden, och då tänker jag inte på kamerans färgåtergivning utan på att det inte var harmoniskt i verkligheten heller, ljusblått, lila och ljusgrönt. Bläh!

 

Och helt folktomt var det inte

Titta, en människa.

 

Dagfärska observationer med PEN+ 17 mm

Inlagt 2011-04-28 19:39 | Läst 4541 ggr. | Permalink

"En dag kommer dina Kista-bilder att vara kulturhistoria! Och nuförtiden sparas ju inte kommersiell bebyggelse. Det där tomma huset, hade det bara varit något lite äldre hade de nog tyckt att det mest rationella var att riva det. Jag har en vän som bor i Hongkong. Han berättar att där river de jämt och samt. Det är rena folknöjet att gå och titta när de spränger ett höghus."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
En dag kommer dina Kista-bilder att vara kulturhistoria! Och nuförtiden sparas ju inte kommersiell bebyggelse. Det där tomma huset, hade det bara varit något lite äldre hade de nog tyckt att det mest rationella var att riva det. Jag har en vän som bor i Hongkong. Han berättar att där river de jämt och samt. Det är rena folknöjet att gå och titta när de spränger ett höghus.
Svar från janolof 2011-04-29 18:34
Det här huset har stått tomt och outhyrt några år; innehållet har inte passat någon hyresgäst. Det var en stor ljusgård i mitten, inomhus, med lokaler bara längs sidorna. Stor outnyttjad volym, som ingen ville betala för.

Nu behåller man skalet och skräddarsyr innehållet för den nya hyresgästen.
Vänta nu.... "Det du ser i den här bilden finns bakom mig, framför mig, till vänster om mig, till höger om mig, långt ifrån mig, men också på andra sidan huset, dit jag inte kan se. Tro inte på vad du ser!" - Ska läsa detta i morgon när jag är lite piggare och tankarna är styrbara... Men det är så sant att det äckliga (även om det är färger) behöver dokumenteras för kommande generationer. Kanske har hemska färger i naturen nämligen darwiniserats bort i en avlägsen framtid och då blir dina bilder guld värda eftersom ingen annan har sett värdet av att föreviga "härligheten".
Svar från janolof 2011-04-29 18:37
Precis så är det! Fönsterytor i olika vinklar som blandar flera speglingar med lite verklighet.
"Darwiniserats", häftigt ord...