fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Fotografen som klev av en buss

Fotografen hade klivit på en buss, som han hade tur att hitta när han kom ner dit  där bussar pläga gå, och som strax skulle gå. Det var inte så många på bussen så det var tydligen ingen bussåkardag. Några klev av redan på första eller andra hållplatsen, på rent gångavstånd, tyckte fotografen som satt kvar på bussen. Ingen mer klev av, busen åkte i sina svängar genom landskapet och så småningom bestämde sig  fotografen för att kliva av och tryckte på den röda knappen. Då upptäckte han att han var enda  passageraren och nu stod han där vid vägkanten på en obestämd plats i det gröna. I fjärran såg han något vitt. Sådana hade han sett förut. Många. De var vanliga där  han bodde en gång i tiden. Han minns en morgon  när en sådan, förklädd till gräddtårta. med marschaller som tårtljus stod utanför grinden.

Nu undrade han om de kunde duga som fotomotiv. Eller så var  han allmänt nyfiken, eller så var  han sugen på en promenad. Han hade ju inte åkt till Säter, så något skoj skulle han väl ha.

Alltså gick han dit. Och tog en bild eller två.. .

Tolkade motivet så här...

... och så här.

Han tassade vidare, bitvis försiktigt, det hade ju regnat  rejält och var blött och småsankt här och där, och han hade inte skott sig för  sådana marker utan för mer urbana promenader, men här höll sig  Urban borta.

Han hittade en gångväg  som krökte sig runt  en  gammal stenmur och vilda argsinta buskage, sådana där med taggarna utåt. Så småningom skymtade  han ett gammalt hus därinne.

Underexponerad och svartvit för att tämja det vilda solljuset.

Men den gamla uthusdörren var vackrare tyckte jag,  (för det är förstås jag som gömt mig bakom "fotografen" och han".)

Så var det med det, och mer var det inte just nu.

Inlagt 2015-07-28 08:38 | Läst 2829 ggr. | Permalink

"Jag gillar också att se dessa höbalar av plast egentligen är de fula men ändå inte...du gjorde rätt i detta för de flesta av våra bloggarvänner var i Säter lite avis är jag men vet det inte är lätt komma dig. Är nu nöjd ändå för jag har fått se så många bilder därifrån Sköt om dig väl må gott Gun-Inger"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det sista svartvita gillar jag
Jag gillar också att se dessa höbalar av plast egentligen är de fula
men ändå inte...du gjorde rätt i detta för de flesta av våra bloggarvänner
var i Säter lite avis är jag
men vet det inte är lätt komma dig.
Är nu nöjd ändå för jag har fått se så många bilder därifrån
Sköt om dig väl må gott
Gun-Inger