fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Geometriska former

Ibland förundras jag över mig själv. jag gick hemifrån i morse och stoppade pliktskyldigast kameran i fickan, med tanken och känslan att nu måste motiven vara slut, det kan inte ha hänt något sedan igår, och dessutom är ljuset tråkigt och...

Men jag kom inte många meter, för redan i den första lilla tråkiga gångtunneln, nära där jag bor, lyste ljuset mot mig, så jag tog pliktskyldigast en bild för att åtminstone ha en dagenstunnelbild att lägga upp.

För ovanlighetens skull en lätt manipulerad bild. För att få den rätta ljuskänslan.

 

Så nu var det gjort. Dagens tunnel. Nu kan det ju inte finnas något mer. Sneddade genom lekparken eftar att först ha sneddat förbi några hyreshus och förbi några förlupna kundvagnar. Och plötsligt när jag går där, huvudet lätt böjt, blicken lite trött på marken och jag i andra tankar så reagerar ögat, fotoögat alltså, på de geometriska formerna.

 

Jag blir lika förundrad som många gånger förut. Så fanns det motiv i dag också!!  Och som så många gånger förut hade jag plötsligt hittat ett tema, bara sådär, och ögat var inställt på geometriska former.

 

Här blev det ju inte bara form utan även material; sten, jord, träd och asfalt.

 

En annan variant på samma former.

 

 

Och här blev det formen hörn, hörnini.

 

 

Form, struktur, yta eller form? Platt som en pannkaka är det i alla fall, om än vertikalt. Och snudd på tunnel, den är inte långt bort.

 

 

 

Plast, is och månne en superellips?

 

 

Jaja, nu ska jag sluta.

 

Jag SKA

 

Trevlgi fredagskväll på er!

 

 

Inlagt 2009-03-20 19:53 | Läst 6523 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
En vacker tunnelbild där man verkligen leds med ljuset ut ur tunneln. Motiv finns nog alltid. Konsten är nog att vakna varje morgon "tom" och nyfiken inför dagen och förnimmelserna, båda tydliga och otydliga, vilket du verkar göra :-)

Ha en bra kväll du oxå!
Leif
Svar från janolof 2009-03-20 20:11
Tack för dina ord. Dom hjälpte tankarna vidare.

Om jag försöker komma på idéer, då händer inget. Om jag kopplar bort tänkandet, då kommer motiven till mig. Lite så känns det.
Vilken höjdarpromenad! Härligt fina bilder! Tunnelbilden är ovanligt fin och formerna är underbara.. inte minst de tre stammarna.. hm.. pålarna... mycket snyggt.

Trevlig fredagskväll på dig med!

(var till Elektrum i går på kvällen, kände igen taket i stora hallen från foton härifrån - vid den tiden hade du nog promenerat hem...det hade varit trevligare att språka med dig en stund än det jag var på, reste mig efter ett tag och åkte därifrån)
"Superellips"... haha!
Fint "manipulerat" med tunneln.
Trevlig helg du med.
PS. Lägger nog upp din bild idag... om du inte misstycker. :)
Ditt fotoöga är oerhört vältränat. Härliga former och en stor portion humor som vanligt.
TACK. //Kurre
Svar från janolof 2009-03-21 17:40
Tack Kurre!

Ja ögat börjar nog bli tränat. De dagliga fotandet har gett verkan. det är knappt så jag tittar, jag vet hur jag ska göra. I alla fall känns det så.