fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Men om jag nu skulle byta kamera...
den vanliga höstångesten?
och befrielsen

Förra hösten, fast lite senare, skrev jag ett inlägg som började så "Men om jag nu skulle byta kamera...".

Jag funderar på om det är grubblerier som dyker upp varje höst vid den här tiden, när det inre mörkret sprider sig i kroppen och sinnet. Eller är det bara utlöst av kameratillverkarnas nylanseringar? Då gäller det att ha motgift. Kunskap är ju ett motgift, att veta att jag inte behöver. Men nej, det räcker inte, för det handlar inte om logik, på den nivån kan jag avfärda det direkt.

Min stora kamera är jag helt nöjd med, ser ingen anledning till att ha något nyare, snabbare etc... Snarare har den onödiga funktioner. Onödigt snabb. Varför ska den kunna ta flera bilder per sekund? Så ofta fotograferar jag inte. Och en massa annat.

Lillkameran då. Den är snart fem år, men fortfarande lika liten nätt och behändig, går att ha i fickan, tar fortfarande  lika bra bilder åt mig. På min tyska påskresa, som jag bloggade om här i våras, var det bara den som var med, min S70. Ok, när det blir mörkt då, högre än ISO200 ska man inte gå, där kunde den vara bättre. Men då finns ju LX3 som ett bättre, men lika behändigt alternativ. Och S-serien är pånyttfödd, med S90 som är lika behändig men med bättre mörkerseende, men varför ska man skaffa något som är nästan det man redan har.

Grubbel, grubbel...

Men då kom den, räddningen. Det blev kärlek vid första ögonkastet, precis som för 36 år sedan, en kärlek som varade nästan 30 år, men med tiden blev för analogt omodern när jag klev på digitaltåget.

Ja, det kändes helt rätt. Jag köpte mig fri från beslutsångesten genom att handla.

Och nu är batteriet laddat, så nu måste jag bara prova!

Inlagt 2009-09-03 21:52 | Läst 1701 ggr. | Permalink

"Skönt att höra att fler kan drabbas av giftet. Funderar att byta upp mig från Canon 5D till en Canon 5D mark2 fast det finns ingen anledning till att göra det. Det enda jag vet direkt jag skulle få nytta av är en bättre display. Något att lägga 15 papp i mellan :). Bildkvaliteten är snarlik säger de som har jämfört. Dessutom skulle jag få mycket större bildfiler som skulle vara mer tungarbetat. Än så länge står jag emot. /Gunnar"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skönt att höra att fler kan drabbas av giftet. Funderar att byta upp mig från Canon 5D till en Canon 5D mark2 fast det finns ingen anledning till att göra det. Det enda jag vet direkt jag skulle få nytta av är en bättre display. Något att lägga 15 papp i mellan :). Bildkvaliteten är snarlik säger de som har jämfört. Dessutom skulle jag få mycket större bildfiler som skulle vara mer tungarbetat. Än så länge står jag emot.

/Gunnar
Men va.... sådär kan du väl bara inte sluta.... Vadå laddat?? Batteri till vad, vilken??? :-)
//Peter
Håller med Peter. Så'n här ovisshet ska det väl ändå inte vara. I vad sitter batteriet????????
Spricker ju av nyfikenhet