To stay or not to stay analogue,

that is the question, or actually not... en södagsknäppares bilder och tankar härifrån och därifrån.

Skenet kan bedra

Jag var på en swapmeet i grannstaden Lojo idag. Nån större handel blev det inte, men det är alltid trevligt att gå omkring på parkeringen för när det är vackert väder som idag kan man träffa på del udda bilar.

Man kan t.ex undra vem som kör omkring med den här Moskvitsh 403 från -65, och hur den över huvudtaget är besiktigad.

En titt in i den och de väcker en del frågor om vad som gömmer sig under huven. Tyder på att det inte nödvändigtvis är den ursprungliga sovjetteknologin...

När man läser det här blir åtminstone jag rejält överraskad. Bilen är bestyckad med en turbomotor (står inget om volym eller hästkrafter) och har gjort en 1/4 mile på 10.3 med en topphastighet på 221 km/h! Högsta officiellt uppmätta hastigehten kört på ett flygfält 281 km/h!!! Jag är inte helt säker på att jag skulle vilja uppleva det i den här...

Det fanns naturligtvis en hel del annat också. Här är några "mera normala" men rätt så udda bilar på våra finländska landsvägar. Den här Alfa Romeon var min favorit. En sådan här skönhet skulle jag väldigt gärna ha i mitt garage.

Hudson möter man heller inte alla dagar. Här  två fina exemplar.

Isuzu Bellet kommer jag ihåg från min barndom, trots att det aldrig varit en allt för vanlig bil. De flesta av dem har mött sitt slutliga öde på våra rallyvägar.

Och till sist en Trabant som väl var rätt så vanlig här efter krigen. Nu ser man nån enstaka varje sommar. En sympatisk bil som åtminstone får mig att le.

Trevlig fortsättning på helgen.

Postat 2022-06-11 21:25 | Läst 453 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera