To stay or not to stay analogue,

that is the question, or actually not... en södagsknäppares bilder och tankar härifrån och därifrån.

Så vill jag minnas pappa

I dag är det exakt ett år sedan min 87 årige far somnade in efter en kamp mot cancer. Han klarade av att bo hemma i sitt hus tills en dryg månad före slutet. Pappas "liv var trä".  Han jobbade hela sin aktiva tid med olika former av snickeriarbeten och ännu de sista åren tillbirnagde han mycket av sin tid i sin snickarverkstad. På femtio- och sextiotalet byggde han bl.a roddbåtar, men det tog snabbt slut när glasfiberbåtarna fick sitt genombrått. Ännu för inte så många år sedan började han på en båt med kommentaren "jag skall ännu se om jag minns hur man gör". Nu står den fem före klar i snickeriet, tanken är att jag skall försöka få den klar nån dag. Själv har jag inte den kunskapen men jag har talat med en herreman som jobbade åt honom en gång i tiden och han har lovat hjälpa. Finns förstås nyskolade båtbyggare också, men jag är inte säker på att de behärskar de gamla metoderna. Den här båten är t.ex allt igenom nitad med kopparnitar, inga skruvar eller lim här inte.

Men det är så här jag vill minnas pappa, så som han själv trivdes bäst!

Bilden tagen med en Olympus OM-1. Filmen är gammal sovjetisk Svema 100 som jag hittade djupt nere i frysen. Den är framkallad i Rodinal 1:100 io 1 h semistand.

Postat 2021-08-26 09:06 | Läst 355 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Presentation III, student i coronatider

I familjen finns också sonen Tobias som skrev studenten förra våras. Hans sista skrivning, biologi var på dagen för ett år sedan. Takten var uppskruvad p.g.a coronaläget och den sista veckan hade han fyra prov på fyra dagar, finska, kemi, matematik och biologi. På grund av pandemin hölls det ingen normal dimission i skolan, utan den sköttes på distans. Vi, Tobias, min fru Tua och jag samt hennes föräldrar och syster med familj satt ute i trädgården och följde med det hela på iPads. Efter en del tal och lite musik följde rektorns efterlängtade ord: "Tobias du får sätta på mössan"! Betygen kom på posten efter nårga dagar.

Nikon D700

Laban var en av de första att gratulera (han får säkert en egen presentation senare)

Nikon D700

När "virtualdimissionen" var undanstökad var redan siktet inställt på framtiden.

Nikon D700

I slutet av augusti när coronasituationen tillfälligt var lite bättre hölls en "tröstedimission" i skolan där studenterna fick sina mössor en gång till på normalt manér. Men då hade redan vår junor ryckt in för att tjäna fosterlandet

Hasselblad 500C/M Ilford FP4

Postat 2021-03-19 15:57 | Läst 269 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera