tankar i färger och ljus

hjärtligt

Jag hann inte känna efter… men det var mycket hjärtligt runt om.

Mitt stackars hjärta är sjukt och behöver hjälp.

Jag behöver hjälp…

Många dagar med olika tankar, vart, när, varför? Och liknande. Tungt.

Diagnosen är bekräftad och burkar med piller ligger vid frukostbordet och några till kvällen. Roliga, svindyra svagt pastellfärgade piller i olika former och med knäppa namn som på små insekter får jag svälja dagligen i tron att alla de droger gör gott för mitt hjärta… Det tror jag på. Har inget val, jag måste tro att allt blir bra och min ”hjärtliga resa” bara börjat. Det blir fler undersökningar, förmodligen fler piller och förhoppning att jag kan ta långa promenader med kameran igen… någon gång…

Jag är glad att jag är i Sverige, är svensk medborgare och har runt mig ett hjärtligt team som tar hand om mitt hjärta och mig.

Men nog om det, ingen gillar att läsa om sjukdomar. Som ni förstår var det inte mycket fotostunder de senaste veckorna. Men jag grävde lite bland de bilderna jag har tagit tidigare och inte hann slänga. Det var våren 2020 innan vi fick veta att året bli ”kört”. Våren kom som den brukar, krypande, sprudlande med ljus och färger, med härligt surr i krokusrabatten och med många löften… ganska tidigt grönskade även buskarna och tusenskönor verkade blommat året om.  

En dag såg jag något mörkt rör sig i buskarna på hagen mot havet. Hare? Rådjur?

Det var sju vilda roliga grisar som sju dvärgar från en känd saga. Helt ofattbart och spännande! Senare visade det sig att grisarna gör den rundan ganska ofta, nästan dagligen. Sådär runt nio på morgonen, förmiddagen. Försökte flera gånger att få de på bild. Det var inte så lyckat, för att när jag var beredd ändrade grisarna sin rutt. Lite katt och råtta lek utan resultat, men en gång fick jag se de från altanen. Tele räckte inte hela vägen, men grisarna fastnade på bild :-)

Önskar er en fin helg!

Jag ska försöka var lite aktiv i mån av tid och ork, kommentarer och svar på de kan blir försenade, men jag är hjärtligt glad att vara här…

Inlagt 2022-01-28 13:16 | Läst 716 ggr. | Permalink
Va kul med vildsvin, har aldrig sett några levande. Snygga makrobilder. Du får ladda batterierna nu när det är kallt och riktigt blåsigt, krya på dig
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-29 08:30
Tack så mycket Peter för dina rader :-) Man kan inget annat än att göra sitt bästa. Kan i alla fall sova nu och det finns hopp... Kan jag fråga hur det går med måleri? Har du provat lite?
Hoppas Malik blir lugnare än prognoser säger :-(
Hälsningar Halina
pdahlen 2022-01-29 09:03
Har gjort några målningar, men är väl inte helt nöjd med någon än. Bäst eller iaf bättre blev de som jag målade lite mer kontrollerat. Jag trodde att de där man låter färgerna flöda och rinna och spreja skulle vara enkelt, men där har jag inte fått någon bra än, försökte mig på norrsken enligt en youtube och det såg så otroligt enkelt ut man lutade pappret och lät färgerna rinna men mitt blev inte alls i närheten av förlagan. Jag försökte nog det 5-6 gånger innan jag gav upp. Jag för göra en blogg när jag fått ihop några exempel.

Det är ju extremt tråkigt väder, den tid där det regnar och även kanske snö i nästa vecka så kommer det inte att blåsa, men när det klarnar upp så blåser det. I morgon tex så ska det vara sol men vindar på 18-25m/s
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-29 11:59
Ja, det börjar yla där ute :-( vi får se...
Vilket gäng med grisar, full fart! När jag läste texten trodde jag det var små randiga kultingar, inte så här stora. Vildsvin är väldigt svåra att överlista och de kände nog att du var i närheten. Hoppas du kommer att må bättre nu och att det ordnar sej med ditt hjärta. Fota på när de har lust och jag tittar gärna på dina alster. Dina makromotiv är alltid en njutning.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-29 08:38
Tack så mycket Lena :-) Hahaha, det var fem unga grisar och två större, så jag antar att det var en familj. Förra året jagades de så det verkar att jägarna lyckades... Grisarna gjorde förmodligen några skador i sökandet efter mat... Det var häftigt att se och några gånger ganska nära.
Jag hoppas att medicinering kommer fungera. Känner mig för stark och för ung att lägga av än ;-) dessutom är det så många foto kvar att ta ;-)
Varma hälsningar Halina
Men vad kul med grisarna. Och snyggt fångade bilder på dem!
Du får krya på dig.

MvH
Johnny
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-29 08:39
Tackar ödmjukast Johnny :-) Grisarna var roliga!
Hälsningar Halina
Glädjer mig åt när dina bloggar kommer, gillar alltid dina vackra, mjuka bilder. Hoppas att medicinering och läkarvård hjälper dig komma tillbaka men jag förstår oron för ett hjärta som sviktar. Många hälsningar( Björn
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-29 08:46
Tusen tack Björn för dina fina ord :-) Härligt att du gillar bilderna. Det verkar som att hjärtat reagerade på något mer än bara obesvarad kärlek haha... Detta är lite mystiskt, men läkarna fortsätter jobba på så tiden visar vad som är anledningen till att jag drabbades...
Hälsningar Halina
Häftigt fångat på vildgrisarna å många.
Hoppas mediciner hjälper mående å krya på!
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-29 11:57
Tack så mycket Nini :-) Medicinering verkar funka :-) är inte så hemskt trött länge...
Hälsningar Halina
Riktigt härliga bilder dom tre första, snyggt fotat Halina. Önskar dig bättring med dina hjärtbesvär, krya på dig!
Svar från Halina Strandskatan 2022-01-31 08:29
Tackar ödmjukast Per Erik :-)
Hälsningar Halina
Underbara bilder, som vanligt, på en efterlängtad vår! Mjuka, vackra, romantiska... precis som våren ska vara. Att möta vildsvin är ingen dröm men ack så spännande om dom är på avstånd. När jag är ute själv i skogarna brukar jag ha en liten plan, utifall jag skulle möta någon oväntad... Typ spanar höga stenar och annat klätterbart... Om jag sen skulle kunna äntra dessa... Ja det är en helt annan fråga :) :)
Så ledsamt att höra om dina hjärtbesvär men som du så fint beskriver det så får vi vara tacksamma för den vården vi har i Sverige. Skickar dig en STOR Krya på dig kram!
Mvh Susanne
Svar från Halina Strandskatan 2022-02-12 08:30
Tusen tack Susanne :-) Ja, det kom plötsligt och kraftigt, men jag hoppas att man hitta orsaken och jag klarar detta. Just nu är det mycket uppochner och jag är väldigt trött... Glädjer mig av mina hobby och väntar till våren :-)
Varmaste kram tillbaka
Halina