fotoberoende

tankar i färger och ljus

dyk i diket

Ett par gummistövlar, makroobjektiv och det dök upp det ena motivet efter det andra... Även ett par fjärilar fastnade på bild.

Ibland räcker det att stanna vid vägkanten och se vad som gömmer sig i gräset.

Postat 2021-09-16 14:47 | Läst 134 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

nästan höst

Ljuset börjar bli mjukare och hösten är nästan här...

Första löven har fallit på marken och solen färgar himmelen guld.  Jag gillar hösten, gillar färgglada löv och svampar, skogens dofter och morgondimmor som gör sig bra på bild. Gillar att ta en sväng till skogen vid den här tiden på året.

För några år sen hittade jag en plats jag gärna återkommer till. Trots att jag har massor av bilder därifrån, det blir alltid något nytt att upptäcka. Vid första blicken är allt detsamma. Samma ö på sjön och samma skogslinje runt om, men ändå...

Postat 2021-09-15 16:57 | Läst 138 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

i fall ifall

På dåligt humör och med tunga steg vandrade jag genom skogen och försökte samla tankarna och ta känslorna samman.

Efter ett tag blev stegen lättare och skogsstigen  slutade vid en vacker sjö. Även om ljuset var en aning för starkt tänkte jag leka lite med speglingarna.

Det är inte lätt alla gånger att fotografera utan stativ, men det är omöjligt att ta någon bild utan minneskort... Det var bara att bita ihop.

Maken hade ett kort ärende söder om Halmstad och frågade om jag ville följa med eftersom han kommer köra genom vackra skogar. Visst, jag packade snabbt och medan han var på väg att fixa sitt kunde jag utforska naturen i närheten och fotografera. Det blev inget foto, bara en lång promenad vid en vacker sjö... Jag visste inte om jag skulle gråta eller skratta på min mans fråga om fotande när han kom tillbaka.

Det visade sig att allt var inte förgäves. Mitt i de vackra småländska skogarna inte lång ifrån var vi befann oss fanns ett varuhus där man kan köpa allt möjligt!

Jag fick inga bilder från den vackra sjön, men vi hittade något annat.

Det blev lite foto ändå och jag följde bara i fall ifall ;-)

Postat 2021-09-12 10:55 | Läst 164 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Blir det bra så….

Vad gör en bild till en bra bild?

Ja, det finns många åsikter och tips om det och det är jag säker på att ni känner till.

Dessutom det som är bra, fint, konstnärligt, intressant, sticker ut för en kan vara fullständigt ointressant och ordinärt för någon annan. Ni vet smaken är som den är…

Hur kan man tänka då?

Ta kritik och utveckla? Ja, om kritiken är befogad och man ”pratar” samma språk, bokstavligen och metaforiskt, annars blir det bara missförstånd…

Kriga för sitt? Vissa gör det med olika resultat. Dessutom resultatet kan bli orättvist ändå. För att smaken osv…

Först var jag ledsen, sen var jag arg, men efter ett tag tog jag beslut att dela med mig mina funderingar och förtydligar:

Jag är inte sur, besviken eller arg. Inte ute på några krigsvägar heller.

Jag vet var jag är någonstans och det ger mig trygghet.

Som många av er njuter jag av mitt fotograferande och ibland vill jag bara dela med mig här på Fotosidan. Samtidigt är det viktigt för mig att utvecklas och se att andra gör det.

Jag lägger en bild för kritik eller delar med mig bara. Sedan en tid tillbaka försöker jag vara aktiv, gillar, kommenterar, tar emot kommentarer, svarar, skriver blogg, men först och främst tittar på bilder och njuter av andras skapelser och läser bloggar, artiklar… en vanlig medlem…

Som en vanlig medlem har jag också möjlighet att söka till Galleri FS och rösta.

Jag antar att jag bidrar med till liknande funderingar hos någon annan…

Innan jag skickade min första bild tog det ett tag. Den första var refuserade på studs och det fick mig tänka efter och studera noga…

Det var en bild som gillades allmänt, men jag såg att det var fler liknande redan valda, så inget mer med det.

Citat:

”Välj ut en av dina allra allra bästa bilder. En sån bild som du känner verkligen är en riktig superbild och något utöver din vanliga prestationsnivå.”

En bästa bild! Det är frågan! I mailet från redaktionen fick jag info att det bästa sättet är att skicka bild till bildkritik. Den hade redan varit där och fick statistiskt mest kommentarer och bästa betyg!

Dessutom en utomordentlig positiv respons från andra sammanhang.

Citat:  

”Att en bild blir refuserad behöver inte behöva att den är en dålig bild, utan snarare att det inte var en bild som Galleriet letade efter just nu. Att en bild blivit publicerad i andra sammanhang, placerat sig bra i fototävling eller sålt bra, behöver inte betyda att den passar i Fotosidan Galleri.”

Andra sammanhang var bland annat andra fotosajter som 1x och 500px.

Smaken är som bekant…

Jag är inte sur, jag bara ställer mig frågan: om den refuserade bilden inte var tillräcklig bra, hur kan jag förstå vilken bild är det? Vilken bild i mina ögon kan vara värd att skicka ansökan? Och när jag röstar? Det är bara min smak…

Så vi får se, vad som händer i framtiden…

Dessutom man röstar anonymt skrevs det i reglerna… Det tvivlar jag på…

Citat:

”Att ladda upp en bild till Galleri FS innebär att du kan bli refuserad. Likaså bedöms du av en lekmannajury så röstningen görs inte av några experter. Likaså röstar inte alla på alla bilder, utan detta varierar från bild till bild, vilket kan ge inkonsekvens.”

 

Jag är lagom uppmärksam och kunde identifiera ganska många bilder… Jag la ned min röst då.

Tror faktiskt att om man kunde rösta öppet och tydligt kunde det varit mer relevant och kanske kunde det gått lite snabbare… vänta ett antal månader kan vara lite överdrivet.

Det är inte kritik, jag är inte sur, jag bara funderar… som en vanlig medlem som kommer fortsätta att vara aktiv och glad.

  ;-)

Bilden har ingenting med texten att göra, det var andra som jag fick ”tillbaka”.

 

Postat 2021-09-11 08:20 | Läst 200 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Sommarljus...

Postat 2021-09-10 19:36 | Läst 142 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
1 2 3 ... 7 Nästa