tankar i färger och ljus

Krävande och glädjande

”Den lille lort”, som vi skrek många gånger, gav oss ändå så mycket glädje som är svårt att beskriva.

Ni är inte kloka sa en bekant när hon fick höra om veterinärkostnaden.

Nej, kanske inte… men jag vet en sak att den resan jag bokade om skulle jag inte varit glad av om jag valde annorlunda. Visst, det var många tusenlappar, men vi räknar inte djurliv i tusenlappar… Den lilla varelsen sökte sig till oss av någon märkligt anledning och vi hade möjlighet att hjälpa honom. Han är frisk nu och vacker och verkar överlycklig.

Jag erkänner att det var krävande och det var stunder vi tänkte att det inte kommer att funka…, men den lille anpassat sig och vi får så mycket kärlek och strålande glädje tillbaka. På något sätt magiskt och ofattbart.

Så vi har tre katter nu. Alla vilsna själar som ingen ville ha… Rufino och Silky tog vi från Katthemmet för fjorton år sen och de var redan vuxna ca två, tre år gamla. Och nu kom den lille strålen.

Trots fästingar, loppor och då och då en levande mus som vi fick jaga hemma själva gav de oss mycket kärlek och många otroligt roliga stunder.

Vi människor tar så mycket från naturen så det är självklart för mig att ge tillbaka. Ett kattliv, några fågelholkar, fågelbord, insektshotell och några blommor i olika blomrabatter och inte så noga klippt gräsmatta - det är faktiskt väldigt lite…

Olympus och jag försökte fånga lite i trädgården. Snart tar vi oss ut lite mer och vi får se vad som kommer…

Sommaren är lite kylig, men det kanske är också bra… för det vilda livet.

På bilderna en liten blandning med min nya fotomodell i spetsen ;-)

Inlagt 2023-08-01 14:00 | Läst 905 ggr. | Permalink
En beundransvärd insats att rädda katten, inte många hade gjort det för en katt som inte är sin egen. Den katt vi hade var ganska dålig i perioder och det var mycket pengar som matades in till veterinärerna, även om den var försäkrad. Hade det varit en bil så hade man ju kört den till skroten, men det är ju inte samma för en familjemedlem. Den får väl betala av räkningen genom att ställa upp för fotografering, det gör den ju bra tycker jag. I övrigt fina bilder, gillar bäst av dessa knoppen i gult
Svar från Halina Strandskatan 2023-08-04 07:40
Tusen tack Peter :-) Glad att du gillar min knopp av Dahlia. Det är en vacker gul Dahlia som förra året var uppäten av sniglar och trodde knappt att det blir något i år. Men knölen klarade sig.
Katten verkar fatta något bara genom de hårda vägarna och kräver mycket tålamod. Det är jobbigt för våra två kattpensionärer, men jag hoppas att vi får ordning på det hela.
Hälsningar Halina
Så kul att få se mer bilder på er nya fina kompis och jag blir alldeles varm i hjärtat när jag läser din text. Tyvärr far en del djur illa och det är nog inte så många som skulle kosta på en okänd katt veterinärkostnader som ni gjorde. Mycket fint gjort av er och nu har ni säkert en kompis för livet. Fin blandning med dina träffsäkra makrobilder från trädgårdens prakt och jag känner som Peter, den gula knoppen med gul bakgrund sticker ut lite extra.
Hälsningar Lena
Svar från Halina Strandskatan 2023-08-04 07:50
Tack så mycket Lena :-) Jag ser att Dahlia knoppen gillas av många. Jag ska viska det till blomman :-)
Med den "lille lort" har vi berg och dalbana, men jag hoppas att han landar i ro så småningom. Det verkar att han är väldigt traumatiserad utöver de fysiska skador han hade, men jag hoppas att steg för steg får vi ordning på honom. Just nu kräver han mycket tid och tålamod. Samtidigt kan han inte säga vad är det han behöver...
Hälsningar Halina
Underbar läsning Halina :)


"Vi människor tar så mycket från naturen så det är självklart för mig att ge tillbaka. Ett kattliv, några fågelholkar, fågelbord, insektshotell och några blommor i olika blomrabatter och inte så noga klippt gräsmatta - det är faktiskt väldigt lite…"

Helt rätt tänkt, fler borde göra så om de kan :)
Fina bilder och kul att kissen mår bättre idag.
Svar från Halina Strandskatan 2023-08-04 08:03
Tusen tack Joakim :-) Vi människor borde verkligen tänka mer på naturen och konsekvenser på den av våra handlingar. Men vi bara tar och tar i små och stora skalor, så det är inte konstig att mycket ändrades och håller på att ändras oåterkalleligt... Kissen är delvis jobbig men vi ser ljusglimtar och hoppas att det var rätt beslut att hjälpa honom och bjuda hit.
Hälsningar Halina
Jag fångas av kattens lugna och uttrycksfulla blick i den sista bilden. Den får mig att ana att det därbakom finns något som för oss människor är outgrundligt och ogripbart. Jag kan tänka mig att den blicken är belöning nog för er räddningsinsats. Bland de fina makrobilderna håller jag förstås med om den "gula" men vill också lyfta fram den "blåa" med den ensamma blomman som har kommit längre än kamraterna i sin utveckling.
Hälsningar Sven
Svar från Halina Strandskatan 2023-08-04 08:13
Tack så mycket Sven :-) Den blåa tisteln fick inte många blommor i år, det flesta blev för torra att blomma ut. Gula Dahlian verkar ta allas "priser" . roligt. Jag håller med att katterna är svåra att begripa sig på.
Hälsningar Halina
Katten förstår säkert er kärlek till det lilla livet. En fin katt.
Svar från Halina Strandskatan 2023-08-04 08:21
Tack så mycket Stefan :-) Katten är fin men outtröttlig. Så mycket energi så han kan hitta på djävulskap ;-)
Hälsningar Halina
Din blogg får mig att tro på människan igen. Jag är nästan alltid optimist men ibland kan man ju undra. Jättefina bilder på både katten och dom "andra". Många hälsningar/ Björn
Svar från Halina Strandskatan 2023-08-04 08:28
Tusen tack Björn :-) Jag tillhör också de obotliga optimister, men på senare tid allt oftare börjat undra... det blir deppigt. Katten utforskar området och hittar på olika grejer, så vi har inte tråkigt.
Hälsningar Halina
En riktig mysbild den sista på katten..Ser go ut..
HaD/Gunte..
Svar från Halina Strandskatan 2023-08-04 08:31
Tusen tack Gunte :-) Katten är en boll av outtröttlig energi... far runt som en blixt.
Hälsningar Halina