En stund av avkoppling

Ett av de härligaste rekreationstillfällena som kan erbjudas.

Vikten av att "ställa upp"

Att "ställa upp" är ett begrepp som missuppfattas i mångt och mycket. Tolkningen är fri.. Att "ställa upp" och följa med på en symässa kanske kan tolkas som ett sådant tillfälle. Ja, i alla fall för en man som inte är speciellt intresserad utav detta hantverk. Nä, en cirkelsåg, eller en hammare i näven. Eller varför inte kameran ?? Då snackar vi hantverk..

För en fotointresserad "händig" man, så är det mer en kul grej. Okej, kameran följer med i alla fall. Kanske något man kan fastna för.

Väl på plats så visar symaskintillverkare upp sig, vid sidan av knapp och garn-försäljare. Som man, så slipper man påhängsna försäljare, och mäss-demonstratörer. Jaha.. Hur skall man tillbringa de närmaste 6 timmarna nu då ??

Att gå omkring i detta gytter av stickor, nålar, tyger och diverse alster ger lite inspiration, dock.

"Hur skall man kunna göra detta till något kreativt, fotomässigt" ??? Funderar lite på detta och hittar lite alster, som jag testar lite annorlunda approach på.

 

Lite tygalster på en vägg..

 

Varför inte testa detta med lite softning ??

 

 

 "Skaka loss" lite kanske ??

Får höra att det skall vara en visning på "catwalken".. Hmm. Detta var nytt för mig. Att få ett tillfälle att fota modeller på en "Catwalk". En riktig utmaning. Är direkt med på noterna. ;-)

 

Lyckas få en plats längst fram på walken. Har normal-zoomen (24-70/2.8) monterad. Kollar blixten också. Allt ok. Bara att köra på då.. Modellerna avlöser varandra. Testar olika tekniker. Med/utan blixt, ändrar f-tal, fokus, slutartid, etc.

Lyckas få en del med bra skärpa, men ljussättningen, eller min egen placering kunde kanske göras annorlunda. Var lite skraj att vara den enda med en stor kamera, men flera stod bakom mig och blixtarna smattrade ordentligt runt om.

Det här var ju riktigt roligt!

 

Mässan är slut. Hemfärd återstår. Okej, ett besök i Malmö, utan att fota "Turning torso" går ju inte för sig, så..

 

 

Tack och hej..

/Tobbe

 

 

Postat 2010-03-28 10:03 | Läst 4260 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera