En stund av avkoppling

Ett av de härligaste rekreationstillfällena som kan erbjudas.

Storskogen på andra sidan

Klockan ringer 04:30

För mig som är av kvällstypen är det en pina, men otroligt nog så går det bra att stiga upp denna tidiga timme. Kikar ut... Mörkt fortfarande, samt lite små moln i himlen. Efter frukost och övriga morgonbestyr, sätter jag mig i bilen och beger mig iväg. Målet för denna resa är i grannlänet Småland. Ett naturreservat som erbjuder en helt fantastisk skogsmiljö "á lá "Bauer"..

Sluter upp med en kompis och vi beger oss in i det mörka och okända, denna tidiga morgon. Vad står på menyn denna dag tro ??

 En hel del motiv i äkta storskogskänsla. Ut ur detta kommer massor av fina vyer. Att fånga dessa är inte lätt. Skogen ger en känsla av närvaro. Dock mycket svår att fånga, då dessa väsen redan begett sig in i hålor och skrevor.

Gäller att hålla en låg profil, för att inte väcka dessa skogens väktare. Vidare i skogen hittar man diverse mystiska figurer. Månne de liva upp lite grann då, eller ??

Hmm.. "Någonstans däruppe fanns det jag letade efter"...

Ah!  Där är det jag letade efter...

Vart var detta då ?? "Jo där borta", pekar en granplanta åt mig..

 

Jo, där är ju kompet jag letade efter.. Ormbunken som blivit grön och fin. Så fint den står där...

 

Stundtal visar sig solen och ger ljus även i denna mörka skog. Ljuset sprider sig härligt över mossa och sten. Förstår att det inte alltid är fallet.

 

Gäller att passa på, då dessa livgivande strålar visar sig i storskogen.

Dagen närmar sig sitt slut, och man befinner sig åter på samlingsplatsen. En härlig dags äventyr i storskogen har tagit slut.

Tusen tack till min fotokompis, för en riktigt trevlig dag i storskogen..

/Tobbe

 

Postat 2010-04-23 21:12 | Läst 2264 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera